Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom kikærterne i en sigte, og skyl dem med vand. Blend dem i en blender med pillede hvidløgsfed (brug det halve her), tahin, halvdelen af hummuskrydderiblandingen, 2 spsk. god olivenolie pr. pers. du laver mad til samt 1/2 tsk. citronsaft pr. pers. du laver til. Er humussen for tyk, kan du justere konsistensen med lidt vand.
Smag humussen til med godt med salt (VIGTIGT!), spred den ud i en bredbundet skål/fad, og dryp med lidt ekstra olivenolie.
NB. Er der noget tilbage, kan det sagtens spises dagen efter.
Rør kødet sammen med lidt salt og resten af hummuskrydderiblandingen. Form farsen til små bitte kødboller - gerne 7-9 stk. pr. pers. du laver mad til.
Rist dem på en pande i olivenolie, til de er gyldne og gennemstegte, og krydr med salt og peber. Pres det sidste hvidløg over og rist med de sidste par minutter. Krydr med salt og peber.
Skræl og snit rødløgene, så fint du kan.
Kom de snittede løg i en skål, og drys med lidt fint salt. Knug løgene med salten med hænderne, og lad dem trække et minut.
Kom saften fra det sidste citron på, og vend rundt. Vent 1 minut og drys med lidt sukker, til der er god sur/sød balance.
Tag gerne dejen ud af køleskabet 30 min., før du skal bruge den.
Del hver dejkugle i to, og rul dem ud i lige knap 0,5 cm tykkelse på et godt melet bord. Bank overskydende mel af, og pensl dejen med god olivenolie.
Bag/steg brødene 1 af gangen på en tør pande ved medium høj varme i 3-4 min. på hver side. Drys med lidt god flagesalt og dryp evt. med lidt ekstra olivenolie eller lad lidt smør smelte over de varme brød.
NB. Brødene kan også bages i en meget varm ovn (250 grader) og gerne direkte på en bagesten eller -stål.
Skyl spinat, og tør den i en salatslynge.
Vend salaten med yoghurt og syltede løg, og smag til med lidt salt, peber, lys eddike og en smule sukker.
Som vist på billedet.
Hummuskrydderi indeholder: 75% spidskommen, 10% sort peber, 10% sød paprika, 5% chili.
Vores pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
Kundekommentarer ()