0

Menchi Katsu curry med sprød panko kylling og spicy-syltede rødløg

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Japansk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Katsu curry er en af mine personlige favoritter, og er samtidigt en af ​Japans mest populære retter, når de ikke spiser traditionel japansk mad! 

Grundstenen i denne atypiske japanske ret er varme indiske krydderier, der via krydderihandlen kom en tur til Storbritannien, hvor englænderne fremstillede deres første karrypulver!

Derefter gik turen retur østpå - og altså også til Japan, hvor japanerne ved hjælp af fransk køkkenteknik begyndte at jævne saucer med en roux (fedt og mel) - lavede katsu karrysaucen - og voilà - katsu curry blev født.

Katsu er traditionelt lavet med svinekød, men her er det i en version med kylling.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
1 min.
Marinade til ris
Rør 1 spsk. sukker og 1/2 tsk. salt ud i 2 spsk. lys eddike (gerne riseddike) pr. pose ris, og sæt det til side.
jasminriseddikesukker
2 min.
Ris

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart. Lad dem dryppe af i en sigte.

Kog 1 l vand op, og tilsæt de skyllede og drænede ris. Når vandet igen koger, røres én gang i risene, og der skrues ned, så de lige netop koger. Kog risene under tætsluttende låg i 8 min. Kom risene i en sigte og lad dem dryppe af. Kom risene tilbage i gryden, kom låg på og sluk. Lad risene hvile under låg i 10 min. Rør marinaden i, og vend rundt.

rød chilirødløgeddikesukker
5 min.
Chili Syltede rødløg

Snit rødløg, så fint du kan, skær chili i lange tynde strimler, og kom begge dele i en skål. Hæld 1/2 dl. eddike over, og vend rundt. Efter 5 min. tilsættes sukker til en tilpas sur/sød smag.

broccoli
10 min.
Broccoli

Del broccoli i små ensartede buketter. Damp dem i 2-3 min., og køl dem af i koldt vand. Lad broccolibuketterne dryppe af i en sigte i et par min., før de vendes med de syltede rødløg.

japansk katsu karry
15 min.
Katsu curry sauce

Pil og snit hvidløg og skalotteløg fint. Smelt 15 g smør pr. person i en kasserolle. Sauter hvidløg og skalotteløg af heri, uden at de tager farve. Tilsæt 3/4 af karryblandingen, og rist igennem et par min. Kom nu 1 spsk. hvedemel i pr. person og lav en smørbolle. Lad den varme igennem på medium varme i 2 min. Tilsæt kogende vand lidt af gangen, og pisk imens saucen bringes til kogepunktet. Juster tykkelsen med vand, til du opnår en ikke for tyk karrysauce. Tilsæt urtebouillon, og smag til med salt og peber.

Hakket kylling 3-7%panko raspjapansk katsu karry
25 min.
Panko kylling

Rør kødet sejt med lidt salt og rør med 1/2 æg, 2 spsk mælk og 1 spsk hvedemel pr person du laver mad til. Form til flade bøffer og krydr kødet med det sidste karry på begge sider. Vend dem først i mel, derefter i et sammenpisket æg (har du ikke et æg, så brug lidt mælk eller fløde) og til sidst i pankorasp. Sørg for at trykke raspen godt fast i kødet. Steg kødet på begge sider på en mellemvarm pande i rigeligt neutral olie, til det er gyldent, sprødt og gennemstegt. Drys med lidt salt, og lad kødet dryppe af på fedtsugende papir.

45 min.
Anretning

Som vist på billedet. Kom Panko kylling og marinerede broccoli omkring risene, og afslut med lidt karrysauce.

Velbekomme!

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Bonusinfo

japansk katsu karry indeholder:

25% spidskommen 25% gurkemeje, 15% korianderfrø,  10% kardemomme, 5% bukkehornsfrø, 5% muskatnød, 5% kanel, 5% allehånde, 3% nellike og 2% laurbærblade

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?