0
Meniuere stegt kuller med gule beder, granatæble og hasselback løg

Meniuere stegt kuller med gule beder, granatæble og hasselback løg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kullerfilet uden skind
1 min.
Fisken

Skær fisken i store stykker, krydr dem med salt på alle sider, og læg dem til side.

løgsøde kartofler
3 min.
Søde kartofler og hasselback løg

Forvarm ovnen til 180 grader.

Skrub kartoflerne grundigt, eller skræl dem. Skær dem i fire både, og krydr med salt og 1 spsk. olie pr. person. Læg dem på en bageplade dækket med bagepapir, og bag dem i ca. 20 min., til de har fået en gylden overflade og er bløde hele vejen igennem.

Pil løgene, og skær tynde skiver på den korte led i løgene, men kun ca. 2/3 ned. Man kan lægge løget mellem skafterne på to grydeskeer som ”pude”, hvis man vil undgå at skære hele vejen igennem.

Overfør løgene til en bradepande dækket med bagepapir, og vend dem med lidt olie og salt. Bag løgene i ca. 15 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet møre.

gule bedergranatæblecitrontimian
15 min.
Bederne

Kog bederne i rigeligt saltet vand i ca. 10 min. Dræn vandet fra, skyl dem i koldt vand, og smut skindet af. Hvis skrællen ikke sidder løst nok, kan man skrabe den af med en kniv. Skær bederne i så tynde skiver som muligt med et mandolinjern eller skarp kniv, og anret på et stort fad.

Halvér granatæblet, og pil kødet ud i en skål med en ske. Tilsæt saften fra citronen, og 1 spsk. olie pr. person.

Skyl timianen grundigt, afdryp den for vand, og pluk skuddene fra kvisten.

Hæld granatæbledressingen henover bederne, og top med timian, salt og peber.

35 min.
Fisken

Varm en pande op ved høj varme. Vend fisken i 1 spsk. hvedemel pr. person.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 spsk. olie pr. person. Læg fisken på panden, og lad den stege i 3 min. ved middelvarme.

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 min. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.

Tag fisken af panden, og servér straks.

40 min.
Anretning

Servér fisken med bederne, hasselback løg og søde kartofler.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?