Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Krydr fisken med salt på begge sider, og gem den til senere.
Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge.
Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.
Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.
Skær guleroden i lange tynde skiver med en tyndskræller eller et mandolinjern.
Kom gulerødderne i en stor skål og krydr dem med salt, peber, citronsaft og vend dem med kernerne lige før servering.
Varm en pande pr. fisk op ved middelhøj varme.
Vend fisken i hvedemel, og steg den i 5 min. på hver side i 1 spsk. olie pr. person, indtil den er blevet helt gylden på begge sider.
Krydr fisken med salt.
Hak persillen fint.
Varm en kasserolle eller gryde op ved middel varme. Den skal helst være med runde kanter, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris.
Tilsæt 1 spsk. olie og 1/2 spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld mælken i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper. Skru helt ned for blusset, tilsæt persille og bouillon, og smag til med salt og peber.
Hæld evt. stegeskyen fra fisken i sovsen.
Servér fisken med kartofler, salat og sovs.
Kundekommentarer ()