0
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
Lad os starte med
  • Skyl grønt, frugt og krydderurter.
  • Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager.
  • Find alle ingredienser og redskaber frem. 

Mexi bønne-kaos

  • Hak løg og hvidløg fint.
  • Skær enderne af de grønne bønner, og snit spidskål fint. Bruger du frosne grønne bønner, så hæld kogende vand over, lad dem trække et par minutter, og hæld derefter vandet fra.  
  • Hæld kidneybønner i en sigte over vasken, skyl dem, og lad dem dryppe af. 
    Varm en pande op med halvdelen af olien, og svits løg og hvidløg i 2-3 minutter.
  • Svits derefter oksekød og halvdelen af krydderierne i 3-4 minutter. Tag kødet af panden, og læg til side. 
  • Laver du mad til 1-2 personer, kan det hele godt være på én stor pande. Men laver du mad til 3-4 personer, anbefaler vi at bruge to store pander og så fordele ingredienserne ud på dem. 
  • Kom resten af olien på panden/panderne, og svits grønne bønner, kidneybønner, frosne ærter og den anden halvdel af krydderierne på panden i 7-10 minutter. Bønnerne skal gerne begynde at tage lidt farve og være gennemvarmede.
  • Kom så kødet tilbage på panden/panderne, og tilsæt spidskål, fløde, vand, salt og peber.
  • Lad retten koge op i 2-3 minutter.
25 min.
Anretning
  • Spis dit bønne-kaos, som det er.  

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær