0
Mexicansk fiskesuppe med lime, koriander og surdejsbrød

Mexicansk fiskesuppe med lime, koriander og surdejsbrød

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mørksej, Gluten, Selleri

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
mørksejfilet uden skind
1 min.
Fisken

Skær fisken i stykker på ca. 2x2 cm, krydr med salt, og gem dem til senere.

rødløgtomaterhvidløgbouillonkoriander
3 min.
Suppen

Pil løg og hvidløg. Skyl tomater og koriander. Pil bladene fra stilken på korianderen, og hak stilkene groft. Skær tomater og løg i mindre stykker (gem lidt løg til at hakke fint til senere).

Kom tomater, løg, hvidløg, bouillon og korianderstilke op en i en skål eller food processor sammen med 2 dl. vand pr. person. Blend det hele til en homogen masse.

Varm en gryde op over høj varme. Når den er rygende varm, kommes 2 spsk. olie pr. person i gryden. Kom tomatmassen i gryden (det kommer til at sprutte lidt), skru ned for varmen, og lad retten simre i 2 min. under omrøring.

Skræl guleroden, skær den i små tern, og kom dem i suppen.

Ølandshvedeboller
15 min.
Brødet

Bag eller rist bollerne som angivet på pakken.

lime
20 min.
Suppen

Kom fisken i suppen sammen med korianderbladene og det finthakkede løg. Lad det simre yderligere 2 min., og smag til med salt, sukker og limesaft.

25 min.
Anretning

Fordel suppen i skåle, og top med lidt olivenolie. Servér brødet til.

Velbekomme!

Bonusinfo

Nyklassikeren Ølandshvedebolle, som vi har valgt som vores "husbrød" er blandet med ristet hvedeflager og fuldkornssurdej og fermenteret i op til 24 timer, dette giver en utrolig dejlig krumme med den genkendelige dybe kornsmag.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?