0
Mezze deller med bagte jordskokker og mynteraita

Mezze deller med bagte jordskokker og mynteraita

Opskriften er udviklet af:
Uden tilsat sukker Kassen
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Uden tilsat sukker
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord. 

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartoflerjordskokker
1 min.
Bag kartofler og jordskokker

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skræl jordskokker og skær kartofler og jordskokker i mundrette stykker. Spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1 tsk. olie pr. person, og krydr med salt. Bag i ca. 20 min., indtil kartofler og jordskokker har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i grøntsagerne undervejs for en jævn stegning.

agurksquash
10 min.
Riv squashen og agurken

Riv squash og agurk på den grove side af et rivejern, og hæld begge dele op i en sigte.

Krydr med salt, rør rundt, og lad det stå og afgive væde.

hakket oksekød 3-6%mezze krydderi
15 min.
Steg kødet

Varm en pande op ved høj varme.

Kom kødet i en skål med krydderiblandingen og 1/2 tsk. salt pr. person.

Form 3-4 kødboller pr. person, og steg dem på en pande ved middelhøj varme i 1 tsk. olie i ca. 3 min. på hver side.

myntehvidløgyoghurt 3,5 %
20 min.
Rør raitaen

Hak myntebladene groft.

Hæld yoghurten i en skål, og tilsæt revet hvidløg og mynte.

Tilsæt agurk og squash, rør godt rundt, og smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér kødbollerne med bagte grøntsager og raita.

Bonusinfo

Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.

Ingredienser:

  • Koriander
  • Spidskommen
  • Sort peber
  • Havsalt
  • Sesamfrø
  • Cayenne
  • Kanel

Næringsindhold pr. person:

Energi:
2293 kjl/548 kcal
Fedt:
19 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,9 g
Kulhydrat:
54 g
heraf sukkerarter:
27 g
Kostfibre:
8,2 g
Protein:
36 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?