0
Mild grøn karry med thai basilikum, ingefær og fiskesauce

Mild grøn karry med thai basilikum, ingefær og fiskesauce

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Hvedemel, Durummel, Nødder

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ingefærhvidløgporregrøn peber
1 min.
Forbered grøntsagerne

Riv ingefær og hvidløg på den fine side af et rivejern.

Skær porre og peberfrugt i tynde skiver.

kokosmælknam pla (fiskesauce)
10 min.
Lav sovsen

Varm en høj pande op ved høj varme. 

Steg peberfrugt og porre i 1 spsk. olie pr. person i et par minutter under omrøring, indtil det falder lidt sammen. Skru ned for varmen, og tilsæt hvidløg og ingefær. Steg yderligere et par minutter under omrøring. 

Hæld kokosmælken i, og lad det hele simre ca. 5 min.

Smag til med fiskesauce og lidt sukker.

nudler
15 min.
Kog nudlerne

Kog nudlerne som angivet på pakken.

 

thai basilikum / holy basil
20 min.
Anretning

Servér nudlerne med sovs og top med friske thai basilikumblade.

Bonusinfo

Thaibasilikum ligner lidt almindelig basilikum i udseende og til dels smag, men den er noget mere spids i bladene. Den smager let sødligt, er krydret med noter af peber. Thaibasilikum er fantastisk smagsgiver i det asiatiske køkken og er nærmest uundværlig i fx thailandske retter med kokosmælk.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?