Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Riv ingefær og hvidløg på den fine side af et rivejern.
Skær porre og peberfrugt i tynde skiver.
Varm en høj pande op ved høj varme.
Steg peberfrugt og porre i 1 spsk. olie pr. person i et par minutter under omrøring, indtil det falder lidt sammen. Skru ned for varmen, og tilsæt hvidløg og ingefær. Steg yderligere et par minutter under omrøring.
Hæld kokosmælken i, og lad det hele simre ca. 5 min.
Smag til med fiskesauce og lidt sukker.
Kog nudlerne som angivet på pakken.
Servér nudlerne med sovs og top med friske thai basilikumblade.
Thaibasilikum ligner lidt almindelig basilikum i udseende og til dels smag, men den er noget mere spids i bladene. Den smager let sødligt, er krydret med noter af peber. Thaibasilikum er fantastisk smagsgiver i det asiatiske køkken og er nærmest uundværlig i fx thailandske retter med kokosmælk.
Kundekommentarer ()