Krydr kødet med salt, og gem det til senere.
Skær auberginen i lange skiver på ca. 1 cm. tykkelse. Krydr skiverne med salt, og lad væden trække lidt ud.
Varm en pande op ved middelhøj varme. Vend aubergineskiverne i hvedemel, og steg dem i 1 spsk. olie i ca. 4 min. på hver side, indtil de bliver helt møre og får lidt farve.
Pil løget og hvidløget, og riv dem begge på den grove side af et rivejern. Bland begge slags løg i en pande med tomatpuréen, krydderiblandingen, 1/2 tsk. sukker, 1 spsk. olie og 1 spsk. citronsaft pr. person. Kom vand i, indtil det dækker, varm retten stille og roligt op, og lad den simre, indtil den bliver tyk. Tilsæt drænede kikærter, og lad igen retten simre i ca. 10 min., indtil der nærmest ikke er mere væde tilbage. Krydres med salt og peber.
Når auberginerne er stegt færdig, varmes panden op ved høj varme. Når panden er rygende varm, steges kødet i et par dråber olie i 30 sek. på hver side, og skæres efterfølgende i 1 cm. tynde skiver. Krydres med salt og peber.
Servér kødet med kikærterne og auberginen.
Vindaloo er en stærk karryblanding og også navnet på en populær sydindisk ret, der oftest laves med lam, kylling eller svinekød, der er inspireret af den portugisiske indflydelse i det sydvestlige Indien.
Vindaloo indeholder:
30% Spidskommen, 15% brun sennep, 15% koriander, 10% bukkehornsfrø, 10% sort peber, 5% laurbærblade, 5% chili, 5% kardemomme og 5% kanel.
Kundekommentarer ()