0
Misoramen med braiseret svinekød, schichimi, champignon og forårsløg

Misoramen med braiseret svinekød, schichimi, champignon og forårsløg

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

forårsløgShichimi tôgarashihvidløgbrun misoSous vide, mør grisenakke
1 min.
Sæt suppen over

Kom væden fra posen med kødet i en gryde sammen med 3 dl. vand pr. person, og varm op, så suppen begynder at simre. Skær kødet i tern på ca. 1x1 cm., og tilsæt dem til suppen. Skum evt. urenheder fra overfladen af suppen undervejs.

Skær den hvide del af forårsløget i mindre stykker, og kom det i et højt glas sammen med hvidløg, miso og halvdelen af krydderiblandingen. Hæld lidt af suppen i blandingen, og blend med en stavblender, indtil det hele er hakket. Hæld blandingen tilbage i suppen, og lad den simre i ca. 10 min.

Smag suppen godt til med salt. Der skal mere salt i, end man normalt vil komme i, da nudlerne er ferske.

forårsløgpak choychampignons
15 min.
Forbered toppingen

Hak resten af forårsløget fint.

Flæk pak choy på langs, og skær svampene i kvarte.

Varm en pande op ved høj varme. Steg grøntsagerne i 1 spsk. olie pr. person i et par min., indtil de har fået lidt farve og er blevet møre. Krydr med salt.

nudler
25 min.
Kog nudlerne

Kog nudlerne uden salt i den tid, der er angivet på pakken, og vend dem efterfølgende i sesamolien. 

30 min.
Anretning

Fordel suppen i dybe skåle og anret nudler, kål, svampe og forårsløg henover. Drys med mere krydderiblanding efter smag (den er stærk).

Bonusinfo

Miso

- umamibomben der kan peppe enhver ret op!

Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.

Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.

Bonusinfo

Shichimi tôgarashi blev oprindeligt solgt som urtemedicin i det 17. århundrede, shichimi togarashi (der bogstaveligt talt betyder "syv smags chilipeber") er en krydret-velsmagende blanding af groft malet chili plus forskellige ingredienser afhængigt af regionen, producenten og kokken der blander den. Nogle japanske sælgere tilbyder endda tilpassede blandinger. Foruden chilen inkluderer typiske ingredienser sansho eller Sichuan-peber, tørret citrusskal, sesamfrø, birkes, hampefrø, ingefær, hvidløg, shiso og noritang.

Vores indeholder: 

Shichi-mi tôgarashi indeholder: 10% tørret mandarinskal, 5% tørret orangeskal, 5% tørret ingefær, 10% sanshô peber (alternativt sechuan peber), 5% sort peber, 10% ristet sesam, 10% hvide birkes, 20% chili pulver, 10% sort sesam, 5% hvidløgspulver, 10% tørrede tangflager.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?