Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Hak løg og 2/3 af hvidløgsfeddene. Skræl gulerødder, og riv dem groft. Skær bladselleri i tynde skiver.
Varm en gryde op med 1/2 spsk. olie pr. person, og svits løg og hvidløg i 3-4 min. Tilsæt det hakkede grisekød, og svits igen i 3-4 min.
Kom gulerødder, bladselleri, tomatpuré, krydderi, 1/2 dl vand pr. person, 1/4 tsk. salt pr. person og peber efter smag i gryden. Lad sovsen simre i 10 min.
Skræl pastinakker og kartofler. Skær dem i mindre stykker, og kog dem i usaltet vand i ca. 12 min., eller til alt er mørt.
Pres den sidste 1/3 hvidløg.
Hæld vandet fra gryden, og kom hytteost, presset hvidløg, 1/4 tsk. salt pr. person og peber efter smag i gryden. Mos med en kartoffelmoser, eller blend let med en stavblender, indtil mosen har den ønskede konsistens.
Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
Smør et passende ildfast fad med olie, kom sovsen i bunden af fadet, og fordel mosen henover.
Top mosen med revet parmesanost. Bag din shepherds pie i 20-25 min.
Servér fadet med Shepherds pie på bordet.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften