Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Skræl de søde kartofler, og skær dem i stave, så de har form som pommes frites. Skræl gulerødder, og skær også dem i stave.
Læg de søde kartofler og gulerødderne på en bageplade med bagepapir. Vend dem med 1 tsk. olie pr. person, og drys salt over.
Bag kartofler og gulerødder i ovnen i ca. 35 min., til de får lidt farve.
Skær agurkerne i tynde skiver, f.eks. på et mandolinjern, og drys dem med lidt fint salt. Lad dem trække et par minutter. Lynsylt de tynde skiver agurk med lidt lys eddike og en smule sukker. Lad dem stå og trække til senere.
Du kan også sagtens blot skære tynde skiver af agurken og bruge dem rå i burgeren.
Skær tomat og rødløg i skiver.
Pluk hjertesalaten ud i blade.
Rør friskpresset hvidløg med mayonnaisen.
Form oksefarsen til 1 bøf pr. person, og drys dem med salt og peber.
Kom ½ tsk. olie pr. person på en varm pande, og steg bøfferne i ca. 5 min., alt efter hvor tilberedt, du vil have dem.
Vend bøfferne undervejs.
Bollerne lunes et par minutter i ovnen.
Smør den ene halve burgerbolle med tomatpuré, og den anden med aioli.
Kom salat, en bøf, ost, tomatskiver, syltede agurkeskiver og rødløg i skiver på den ene halvdel af burgerbollen, og læg den anden halvdel på toppen.
Burgeren serveres sammen med søde kartoffelfritter og evt. en klat ketchup til.
Bavnhøj osten er fremstillet af komælk. De økologiske landmænd som har køerne græssende i det Midtjyske er meget påpasselige med deres køer. De skal ud i naturen og spise frisk græs for at mælken kan blive så rig på smag som mulig i denne faste ost. Det økologiske mejeri har ostemesteren Bjarne som sikrer at fremstillingen foretages efter de bedste håndværks principper. Når osten er saltet og formodnet på mejeriet færdigmodnes den på GRAND fromages affinageri. Osten har en fin rund smag, med noter fra lagringen.
Velegnet som smagsforstærker og gratinering af fisk, grøntsager og kartofler, samt i salater.
Michelle Kristensen fortæller om hendes skyrboller:
Det er en af de mest populære opskrifter jeg har lavet – min MK skyrboller. Grunden? Fordi de er meget rige på protein og fattigere på kulhydrater sammenlignet med den normale grovbolle. Hvor den normale grovbolle indeholder pr 100 gram ca. 249 kcal, 44 gram kulhydrat og 8.4 gram protein så indeholder en MK skyrbolle pr. 100 gram ca. 154 kcal, 12 gram protein og 7.2 gram kulhydrater.
Med andre ord får du en bolle som er laverer på kulhydrater og højere på proteiner. Og så smager de virkelig lækre!
Jeg bruger dem til alt fra morgenboller til sandwichbrød, toastbrød og burgerboller.
Kundekommentarer ()