0
MK's favoritburger
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Æg, Sennep, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

søde kartofler
1 min.
Søde kartoffelfritter

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Skræl de søde kartofler, og skær dem i stave, så de har form som pommes frites.

Læg de søde kartofler på en bageplade med bagepapir. Vend dem med 1 tsk. olie pr. person, og drys salt over.

Bag de søde kartofler i ovnen i ca. 35 min., til de får lidt farve.

agurk
10 min.
Syltede agurker

Skær agurkerne i tynde skiver, f.eks. på et mandolinjern, og drys dem med lidt fint salt. Lad dem trække et par minutter. Lynsylt de tynde skiver agurk med lidt lys eddike og en smule sukker. Lad dem stå og trække til senere.

Du kan også sagtens blot skære tynde skiver af agurken og bruge dem rå i burgeren.

tomaterrødløghjertesalater
15 min.
Grønt til burgeren

Skær tomat og rødløg i skiver. 

Pluk hjertesalaten ud i blade.

mayonnaisehvidløg
18 min.
Aioli

Rør friskpresset hvidløg med mayonnaisen.

hakket oksekød 3-6%
20 min.
Bøfferne

Form oksefarsen til 1 bøf pr. person, og drys dem med salt og peber.

Kom ½ tsk. olie pr. person på en varm pande, og steg bøfferne i ca. 5 min., alt efter hvor tilberedt, du vil have dem.

Vend bøfferne undervejs.

tomatpurémayonnaisehjertesalaterfarmhouse cheddartomateragurkrødløgMK Skyrbolle
30 min.
Saml burgeren

Bollerne lunes et par minutter i ovnen.

Smør den ene halve burgerbolle med tomatpuré, og den anden med aioli.

Kom salat, en bøf, ost, tomatskiver, syltede agurkeskiver og rødløg i skiver på den ene halvdel af burgerbollen, og læg den anden halvdel på toppen.

40 min.
Anretning

Burgeren serveres sammen med søde kartoffelfritter og evt. en klat ketchup til.

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Bonusinfo

Michelle Kristensen fortæller om hendes skyrboller:

Det er en af de mest populære opskrifter jeg har lavet – min MK skyrboller. Grunden? Fordi de er meget rige på protein og fattigere på kulhydrater sammenlignet med den normale grovbolle. Hvor den normale grovbolle indeholder pr 100 gram ca. 249 kcal,  44 gram kulhydrat og 8.4 gram protein så indeholder en MK skyrbolle pr. 100 gram ca. 154 kcal, 12 gram protein og 7.2 gram kulhydrater.

Med andre ord får du en bolle som er laverer på kulhydrater og højere på proteiner. Og så smager de virkelig lækre! 

Jeg bruger dem til alt fra morgenboller til sandwichbrød, toastbrød og burgerboller.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
727 kcal
Fedt:
52,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,9 g
Kulhydrat:
22,7 g
heraf sukkerarter:
6,7 g
Kostfibre:
3,8 g
Protein:
39,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?