0
Mør svinenakke i sesam med krydderstegte gulerødder og blomkålsris

Mør svinenakke i sesam med krydderstegte gulerødder og blomkålsris

Opskriften er udviklet af:
Uden tilsat sukker Kassen
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Uden tilsat sukker

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Sous vide, mør grisenakkesesamfrø
1 min.
Svinenakke

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Tag grisenakken ud af posen, og gem den lage, som også er i posen. Skær kødet ud i grove tern på ca. 2x2 cm. Kom tern og lage op i et ildfast fad, der er stort nok til, at ternene ikke ligger ovenpå hinanden. Drys sesamfrøene henover kødet, og sæt fadet i ovnen.

Lad kødet varme godt igennem i ca. 15 min., så det får en smule farve.

blomkål
10 min.
Blomkålsris

Riv blomkålen til ris på et rivejern eller i en foodprocessor.

gulerødderlimegaram masala1
15 min.
Gulerødder

Skrub gulerødderne grundigt, eller skræl dem, hvis det er nødvendigt. Del dem i stykker på ca. 1x5 cm. Steg gulerødderne på en godt varm pande med 1 tsk. olivenolie pr. pers. i 3-4 min., til de har taget godt med farve. Lige inden de er færdige, tilsætter du krydderiblandingen til panden, og vender det hele godt rundt. Kom gulerødderne op i en skål, og kom masser af limesaft og fintrevet limeskal ud over. Smag til med salt og friskkværnet peber. 

blomkålhasselnødder
25 min.
Blomkålsris

Overhæld blomkålen med kogende vand, og lad den trække i et par minutter. Dræn blomkålsrisene i en sigte.

Hak hasselnødderne mellemfint.

30 min.
Anretning

Anret blomkålsrisene i bunden af en dyb tallerken med kød og gulerødder ovenpå. Slut af med, at drysse hasselnødder udover retten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Garam masala indeholder: 40% spidskommen, 30% korianderfrø, 10% kanel, 10 % grøn kardemomme, 5% nelliker, 5%  laurbærblade

 

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
2125 kjl/508 kcal
Fedt:
27 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,3 g
Kulhydrat:
24 g
heraf sukkerarter:
17 g
Kostfibre:
15 g
Protein:
36 g