Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Tag grisenakken ud af posen, og gem den lage, som også er i posen. Skær kødet ud i grove tern på ca. 2x2 cm. Kom tern og lage op i et ildfast fad, der er stort nok til, at ternene ikke ligger ovenpå hinanden. Drys sesamfrøene henover kødet, og sæt fadet i ovnen.
Lad kødet varme godt igennem i ca. 15 min., så det får en smule farve.
Riv blomkålen til ris på et rivejern eller i en foodprocessor.
Skrub gulerødderne grundigt, eller skræl dem, hvis det er nødvendigt. Del dem i stykker på ca. 1x5 cm. Steg gulerødderne på en godt varm pande med 1 tsk. olivenolie pr. pers. i 3-4 min., til de har taget godt med farve. Lige inden de er færdige, tilsætter du krydderiblandingen til panden, og vender det hele godt rundt. Kom gulerødderne op i en skål, og kom masser af limesaft og fintrevet limeskal ud over. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Overhæld blomkålen med kogende vand, og lad den trække i et par minutter. Dræn blomkålsrisene i en sigte.
Hak hasselnødderne mellemfint.
Anret blomkålsrisene i bunden af en dyb tallerken med kød og gulerødder ovenpå. Slut af med, at drysse hasselnødder udover retten.
Kundekommentarer ()