0
Mør grisenakke på jordskokkemos med bagte løg og æbler

Mør grisenakke på jordskokkemos med bagte løg og æbler

Opskriften er udviklet af:
Uden tilsat sukker Kassen
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Uden tilsat sukker

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jordskokker
1 min.
Jordskokkemos

Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

Skræl jordskokkene, og skær dem i grove stykker. Kog dem møre ca. 15-20 min. i en gryde med rigeligt, letsaltet vand.

Når de er møre, sigter du alt vandet væk, og moser jordskokkerne med et piskeris. Smag til med 1/2 spsk. olivenolie pr. person, salt og friskkværnet peber.

rødløg
7 min.
Bagte løg

Skræl løgene, og skær dem i kvarte. Vend dem med 1/2 spsk. olivenolie pr. person, og krydr med salt og friskkværnet peber.

Kom løgene i en bradepande eller ildfast fad, og bag dem i ovnen i ca. 20 min., til de er møre, og har taget godt med farve.

Sous vide, mør grisenakke
10 min.
Grisenakke

Tag kødet ud af posen, og læg det i et ildfast fad. Kom en smule af væsken fra posen ned til kødet, og dæk det til med stanniol.

Sæt kødet nederst i ovnen, og lad det varme igennem i ca. 15 min.

syrlige spiseæblerspidskål
15 min.
Æbler og kål

Skyl æblerne, og skær dem i tern.

Fjern evt. grimme blade og det nederste af stokken fra spidskålen. Snit herefter kålen fint med en skarp kniv. Kom den snittede kål op i en skål.

citronsolsikkekerner
20 min.
Solsikkekerner og citron

Rist kernerne på en tør pande, til de begynder at poppe. Tilsæt lidt fint salt, og kom dem op i skålen til den snittede kål.

Halvér citronen, og steg den på skærefladen på panden i 2-3 min., til den har taget godt med farve.

Pres masser af saft fra citronen (når den er kølet lidt af) ned til spidskålen.

30 min.
Anretning

Del de bagte løg lidt ud i flager, og kom dem ned til spidskålen. Vend også æbletern i skålen. Smag til med salt, friskkværnet peber og evt. mere citronsaft.

Anret jordskokkemosen i bunden af en tallerken, og pluk kødet ud over. Anret salaten på siden.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
2520 kjl/602 kcal
Fedt:
27 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,8 g
Kulhydrat:
42 g
heraf sukkerarter:
29 g
Kostfibre:
18 g
Protein:
39 g