Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
Skræl jordskokkene, og skær dem i grove stykker. Kog dem møre ca. 15-20 min. i en gryde med rigeligt, letsaltet vand.
Når de er møre, sigter du alt vandet væk, og moser jordskokkerne med et piskeris. Smag til med 1/2 spsk. olivenolie pr. person, salt og friskkværnet peber.
Skræl løgene, og skær dem i kvarte. Vend dem med 1/2 spsk. olivenolie pr. person, og krydr med salt og friskkværnet peber.
Kom løgene i en bradepande eller ildfast fad, og bag dem i ovnen i ca. 20 min., til de er møre, og har taget godt med farve.
Tag kødet ud af posen, og læg det i et ildfast fad. Kom en smule af væsken fra posen ned til kødet, og dæk det til med stanniol.
Sæt kødet nederst i ovnen, og lad det varme igennem i ca. 15 min.
Skyl æblerne, og skær dem i tern.
Fjern evt. grimme blade og det nederste af stokken fra spidskålen. Snit herefter kålen fint med en skarp kniv. Kom den snittede kål op i en skål.
Rist kernerne på en tør pande, til de begynder at poppe. Tilsæt lidt fint salt, og kom dem op i skålen til den snittede kål.
Halvér citronen, og steg den på skærefladen på panden i 2-3 min., til den har taget godt med farve.
Pres masser af saft fra citronen (når den er kølet lidt af) ned til spidskålen.
Del de bagte løg lidt ud i flager, og kom dem ned til spidskålen. Vend også æbletern i skålen. Smag til med salt, friskkværnet peber og evt. mere citronsaft.
Anret jordskokkemosen i bunden af en tallerken, og pluk kødet ud over. Anret salaten på siden.
Kommentarer og forslag til opskriften