0
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mørksej, Gluten, Mælk, Jordnødder, Nødder, Sesam

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

saltris, basmati
1 min.
Sæt gryde over med ris

Tag en gryde og kom ris i. Skyl risene godt og dæk med vand svarende til et fingerled. Kom et skud salt i og bring  det i kog under låg. Skru ned og kog til risene har absorberet vandet, ca. 5 minutter og sluk. Lad stå under låg indtil servering. 

mørksejfilet uden skindsalt
2 min.
Skær fisk

Skær fisken i mundrette bider og drys lidt salt over. Lad stå til du er færdig med grøntsagerne (på et nyt skærebræt).

porrerdildagurklime
5 min.
Rens og skær grønt

Rens porrerne grundigt og skær i ringe af 1 cm tykkelse. 

Hak dilden groft.

Skræld eller skær agurken i lange flager og kom i en skål med lidt salt. Vend med lidt lime saft og halvdelen af dilden.

mørksejfilet uden skindklassisk karrysovsporrerlime
10 min.
Steg fisk med karrysovs

Sæt en gryde over ved middelhøj varme, og kom lidt olie i. Sauter fiskestykkerne i ca. 1 min på hver side og tag op.

Tilsæt derefter porreskiverne i gryden og steg i 3 min. Kom karrysovsen i, og lad det hele simre i 3-5 min. Kom fisken tilbage i gryden sammen med resten af dilden. Smag til med salt, limesaft og peber.

 

 

peanutsris, basmati
20 min.
Server

Server den skønne karry ved bordet sammen med den friske agurk salat, ris og drys de hakkede peanuts henover.

Velbekomme. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?