Lad os starte med
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tag en gryde og kom ris i. Skyl risene godt og dæk med vand svarende til et fingerled. Kom et skud salt i og bring det i kog under låg. Skru ned og kog til risene har absorberet vandet, ca. 5 minutter og sluk. Lad stå under låg indtil servering.
Skær fisken i mundrette bider og drys lidt salt over. Lad stå til du er færdig med grøntsagerne (på et nyt skærebræt).
Rens porrerne grundigt og skær i ringe af 1 cm tykkelse.
Hak dilden groft.
Skræld eller skær agurken i lange flager og kom i en skål med lidt salt. Vend med lidt lime saft og halvdelen af dilden.
Sæt en gryde over ved middelhøj varme, og kom lidt olie i. Sauter fiskestykkerne i ca. 1 min på hver side og tag op.
Tilsæt derefter porreskiverne i gryden og steg i 3 min. Kom karrysovsen i, og lad det hele simre i 3-5 min. Kom fisken tilbage i gryden sammen med resten af dilden. Smag til med salt, limesaft og peber.
Server den skønne karry ved bordet sammen med den friske agurk salat, ris og drys de hakkede peanuts henover.
Velbekomme.
Kundekommentarer ()