0
Mørt oksebryst med hokkaidogræskar, grønkål, bulgur, appelsin & tahindressing

Mørt oksebryst med hokkaidogræskar, grønkål, bulgur, appelsin & tahindressing

Opskriften er udviklet af:
Uden tilsat sukker Kassen
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Uden tilsat sukker
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

1 min.
Tænd ovnen

Tænd ovnen på 200 grader. Find to gryder frem.

hokkaido græskar
2 min.
Græskar

Lad skrællen blive på græskarret. Halvér det, og skrab kerner og det trevlede kød ud med en ske. Skær græskarret i både på 1-2 cm tykkelse, læg bådene på en bageplade med bagepapir, og vend dem i salt, peber og 1 tsk. olie pr. person. Bag i ovnen i ca. 20 min.

fuldkornsbulgur
12 min.
Bulgur

Skyl bulgur i koldt vand. Kom bulgur i den ene gryde, dæk den godt og vel med letsaltet vand, og kog bulguren i 20 min.

Hæld også vand i den anden gryde, og bring det i kog til kødet.

grønkålappelsintahin
15 min.
Grønkål, appelsin og dressing

Pluk i mellemtiden grønkålen i små mundrette stykker, og læg dem i iskoldt vand i 5 min.

Skræl appelsinen, og skær den i fileter. Brug evt. overskydende saft i dressingen.

Rør en glat dressing af tahin, 2 spsk. af kogevandet fra bulguren og en smule appelsinsaft, som fås ved at presse en af appelsinfileterne. Vurdér om dressingen skal være tyndere, og tilsæt i så fald mere vand/appelsinsaft. Smag til med salt og peber.

Slyng grønkålsbladene i en salatslynge, eller knug dem helt tørre i et viskestykke, så dressingen kan hænge godt fast på bladene. Vend grønkålen i dressingen. 

sous vide oksekød
20 min.
Kødet

Fjern den yderste pose fra kødet, men pas på, du ikke skærer hul i den inderste vacuumpose. Læg kødet i den anden gryde, og lad det simre i 10 min.

fuldkornsbulgursous vide oksekød
30 min.
Bulgur og kød

Dræn vandet fra bulguren, og vend 1 tsk. olie pr. person og godt med salt og peber i.

Tag kødet op af gryden, klip hul, og hæl kødet i en skål. Skil kødet ad med to gafler.  

35 min.
Anretning

Anret grønkål, lidt bulgur og skiver af græskar og appelsin på en tallerken. Top med stykker af kødet.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
3268 kjl/781 kcal
Fedt:
35 g
heraf mættede fedtsyrer:
8,8 g
Kulhydrat:
62 g
heraf sukkerarter:
14 g
Kostfibre:
18 g
Protein:
45 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?