
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Du kan sagtens beholde den økologiske skræl på Hokkaido græskarret, hvis du ønsker det. Skær græskarret ud i tynde både.
Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og drys paprika, 1/2 tsk. salt pr. person og 1/2 spsk. olivenolie pr. person henover. Vend bådene godt rundt, så olie, salt og paprika fordeles godt.
Bag bådene i ovnen i 30-35 min.
Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde stave.
Rør mayonnaisen godt sammen med presset hvidløg til en lækker aioli. Smag aiolien til med salt.
Form 1 bøf pr. person af oksekødet, og krydr bøfferne med salt og peber efter smag.
Steg dem på en pande i 1/4 spsk. olie pr. person i 2-3 min. på hver side.
Steg derefter 1 spejlæg pr. person på panden.
Spis 1 bøf sammen med spejlæg, hokkaido-fritter, gulerødder og aioli.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften