0
Mormorbøf med hokkaido-fritter
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

hokkaido græskarstærk paprika
1 min.
Hokkaido græskar

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Du kan sagtens beholde den økologiske skræl på Hokkaido græskarret, hvis du ønsker det. Skær græskarret ud i tynde både.

Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og drys paprika, 1/2 tsk. salt pr. person og 1/2 spsk. olivenolie pr. person henover. Vend bådene godt rundt, så olie, salt og paprika fordeles godt.

Bag bådene i ovnen i 30-35 min.

gulerødder
10 min.
Gulerødder:

Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde stave.

mayonnaisehvidløg
15 min.
Aioli

Rør mayonnaisen godt sammen med presset hvidløg til en lækker aioli. Smag aiolien til med salt.

hakket oksekødæg
25 min.
Bøffer og æg

Form 1 bøf pr. person af oksekødet, og krydr bøfferne med salt og peber efter smag.

Steg dem på en pande i 1/4 spsk. olie pr. person i 2-3 min. på hver side.

Steg derefter 1 spejlæg pr. person på panden.

35 min.
Anretning

Spis 1 bøf sammen med spejlæg, hokkaido-fritter, gulerødder og aioli.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
560 kcal
Fedt:
41,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
12,6 g
Kulhydrat:
13 g
heraf sukkerarter:
10,9 g
Kostfibre:
7,6 g
Protein:
31,4 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?