0
Moules á la basquaise
Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Pebrene ristes - dette kan gøres ved at sætte ovnen op på 250 grader, pebrene lægges på en bageplade med bagepapir og "brændes" i ovnen, til skindet er branket. Dette tager cirka 20-30min og pebrene skal vendes jævnligt. Alternativt kan der også bruges et gasblus og en pincet. Når pebrene er klar skal de pilles og dette gøres nemmest ved at lægge dem i en skål og dække denne med film. Efter 10 min vil skindet næsten falde af, af sig selv. Begge pebre skæres i små strimler med kerner og stængel fjernet. En gryde varmes til middelvarme og skalotteløg sauteres i olie. Herefter tilsættes peberstrimler og hvidløg, sauteres i 1 min og hvidvin tilsættes. Koges op og de rensede muslingerne tilsættes. Dampes under låg, gryden rystes af og til og cirka 7min. senere er muslingerne dampet færdig. Muslingerne fordeles i tallerkener med en hulske og suppen smages til med ca. 50gr smør, citronsaft, salt og peber, samt tilsættes finthakket persille. Suppen hældes i tallerkenerne og serveres med brød.

Kommentarer og forslag til opskriften