0
Moussaka
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
50 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

hakket oksekødløghvidløgtomatpuréflåede og hakkede tomaterMK moussakakrydderi
1 min.
Kødsovs

Skær løg og hvidløg i mindre stykker.

Kom 1 tsk. olie pr. person i en varm gryde, og svits løg og hvidløg i olien i 2-3 min. Kom herefter oksekød deri, og svits i ca. 3 min., eller indtil kødet er brunet. 

Derefter tilsættes moussaka-krydderi, tomatpuré og de hakkede tomater. Smag til med salt og peber. Lad sovsen simre, imens grøntsagerne tilberedes. 

auberginesøde kartoflergulerødder
15 min.
Klargør grøntsager

Skær aubergine og de søde kartofler i tynde skiver. Smør et ildfast fad med olie eller beklæd fadet med bagepapir. 

Skræl gulerødderne, og skær dem i stave til gnavegrønt. Sæt gulerødderne klar i en skål til servering.

revet Gou dan
20 min.
Saml retten

Kom det halve af kødsovsen i bunden af fadet, og drys med 1/3 af den revne ost. Kom herefter halvdelen af de søde kartofler og aubergineskiver ovenpå. 

Kom den sidste halvdel af kødsovsen på aubergine- og kartoffelskiverne, drys derefter med endnu 1/3 af den revne ost, og kom til sidst den sidste halvdel af grøntsagerne ovenpå. Slut af med at drysse med det sidste ost. 

Sæt moussakaen i ovnen i 25-30 min. 

50 min.
Anretning

Server moussaka sammen med gnavegrønt. 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
542 kcal
Fedt:
21,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
9,1 g
Kulhydrat:
38,5 g
heraf sukkerarter:
24,5 g
Kostfibre:
12 g
Protein:
44,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?