Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kog skyllede, grønne linser i rigeligt, saltet vand i 12 min. Kom dem i en sigte, og stil dem til side til senere. Snit blomkålet meget fint, så det får form som ris. Du kan også køre det i mindre stykker på et rivejern.
Skræl zittauerløgene, og skær dem i meget tynde skiver, evt. på et mandolinjern.
Varm 1/4 spsk. olivenolie pr. person op i en sauteuse eller pande, og kom løgene heri. Steg dem sprøde og mørkt gyldne, mens du vender ofte. Det må godt tage lidt tid - det betaler sig at være grundig. Løgene skal have en god mørk farve uden at være brankede.
Kom nu krydderiblandingen (gem en smule til senere) på panden til løgene.
Kom de kogte drænede linser og blomkål på, og rist igennem i 5 min. sammen med rosiner. Smag til med salt og peber.
Varm ovnen op til 250 grader.
Skyl auberginen, og prik den i skindet med en gaffel 10-15 steder.
Halver auberginen, og læg den i et ovnfast fad med skærefladen opad. Dryp med 1/4 spsk. god olivenolie pr. person, og krydr med salt og peber.
Sæt fadet i ovnen i 20-30 min., til auberginen er helt mør og lækkert gylden.
Skrab det inderste frugtkød forsigtigt ud med en ske. Undgå at få for meget af skallen med (den skal IKKE bruges).
Blend frugtkødet sammen med rå hvidløg, tahin, citronsaft og god olivenolie, til du opnår en cremet konsistens.
Smag blandingen til med salt og peber, og juster med mere citron.
Ved anretning drysser du det sidste mujaddarakrydderi over retten.
Krydr laksen med salt på begge sider. Steg den på skindsiden i 1/4 spsk. olie pr. person på en pande. Steg fisken ved moderat til høj varme i 3-4 min. (afhængig af tykkelse). Vend fisken, når skindet er sprødt og gyldent, og steg derefter i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side. Krydr med friskkværnet, sort peber, og server straks. Fif: Pas nu på ikke at give laksen for meget. Den smager SÅ meget bedre, hvis den er lidt understegt i forhold til, hvis den får for længe. Vær ikke bange for at servere den med et let "rødt" og saftigt indre.
Som vist på billedet. Server det sidste citron til.
ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.
- er en klassisk ”fattigmandsret” fra Mellemøsten, hvor den laves i flere udgaver, men altid består af ris, linser og som prikken over i'et de sprødstegte løg på toppen
Skagenfoods mujaddarablanding består af:
Spidskommenfrø, Korianderfrø, Safran, Allehånde, Kanel, Kommen, Cayennepeber og Laurbærblade.
Kundekommentarer ()