0
Mujaddaralinser i grillet auberginemos med tomater og basilikum

Mujaddaralinser i grillet auberginemos med tomater og basilikum

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
aubergine
1 min.
Auberginen

Tænd ovnen på 220°C. Skyl auberginen, prik huller i den med en gaffel, og læg den hel i ovnen på en bradepande med bagepapir på. Lad den bage i ca. 20 min., til den er helt blød og nærmest falder fra hinanden, når du tager fat i den. 

Træk skindet af auberginen, og hak kødet groft med en kniv. Hvis du ønsker en finere konsistens, kan du med fordel bruge en stavblender. Smag mosen til med salt, peber og olivenolie. Tilsæt evt. lidt revet hvidløg.

grønne linser
10 min.
Linserne

Kom linserne i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg i ca. 15 min., til de er møre.

mujaddara krydderiløgrosiner
15 min.
Mujaddaraen

Pil løget, skær det i tynde skiver, og læg det på en kold pande eller kasserolle. Sæt panden over ved middelhøj varme, og steg løgene i 1/2 spsk. olie pr. person. Løgene skal steges i ca. 10 min. under omrøring, til de er karamelliserede og bløde. Krydres med salt, peber, lidt eddike og mujadarrakrydderiet. 

Vend løgene rundt med linserne, når disse er kogt færdige. Tilsæt rosiner, og smag igen til med salt og peber. 

tomaterbasilikumpinjekerner
30 min.
Topping

Pinjekernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

Skyl tomater og basilikum. Skær tomaterne i små stykker, og pil bladene fra stilken på basilikummen. Vend begge dele i lidt salt og olivenolie.

40 min.
Anretning

Fordel auberginemosen i dybe tallerkener, anret linserne henover og top med tomater og pinjekerner.

Velbekomme :-)

Bonusinfo

Mujaddara

- er en klassisk ”fattigmandsret” fra Mellemøsten, hvor den laves i flere udgaver, men altid består af ris, linser og som prikken over i'et de sprødstegte løg på toppen

Skagenfoods mujaddarablanding består af:

30% Spidskommenfrø, 25% Korianderfrø, 10% Allehånde, 10% Kanel, 10% Kommen, 10% Cayennepeber og 4% Laurbærblade, 1% Safran

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?