Pil løg og hvidløg. Skræl gulerødder, og skyl fennikel.
Hak det hele groft, og gem topskuddene fra fennikelen til anretning.
Varm en stor gryde op ved middel varme. Sæt en anden gryde med vand over at koge til pasta.
Steg grøntsagerne i 1 spsk. olie pr. person i ca. 5 min., indtil de bliver gyldne.
Sæt pastaen over at koge.
Kom muslinger og sugo ned i gryden til grøntsagerne. Rør godt rundt, og kom låg på. Lad muslingerne dampe i ca. 3 min., indtil størstedelen har åbnet sig. De muslinger, der ikke åbner sig, kasseres.
Fordel pastaen i dybe tallerkener, og hæld muslingeretten henover. Toppes med fennikelskud, olie og peber.
Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.
Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.
Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.
Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)
Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.
Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.
(* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)
Kundekommentarer ()