Sæt saltet vand over at koge til pastaen.
Pil løget og hvidløget, og skyl fenniklen og pæren. Pluk topskuddene af fenniklen, og gem dem til anretning. Hak løget, hvidløget og halvdelen af fenniklen groft. Pæren og resten af fenniklen skæres i så tynde skiver som muligt.
Skyl muslingerne grundigt (se video ovenover) ved at gnubbe dem mod hinanden imellem dine hænder. Gør dette i en stor skål under rindende koldt vand, det sliber eventuelle urenheder og sand af skallerne. Kassér de muslinger der evt. måtte være knuste, og er der nogle, der er åbne, bankes de mod bordkanten. Lukker de sig ikke i løbet af kort tid, kasseres de også.
Varm en gryde op til middelhøj varme. Steg de hakkede løg, hvidløg og fenniklen i 1 spsk. olivenolie pr. person i ca. 5 min under omrøring, til de er gyldne. Skru helt op for blusset og tilsæt 1 spsk. vand pr. person og bouillonen. Når vandet koger, tilsættes muslingerne, hvorefter der røres lidt rundt og sættes låg på. Lad muslingerne dampe i ca. 5 min. med lidt omrøring undervejs. Når muslingerne har åbnet sig, tilsættes flåede tomater og sovsen varmes op. Smages til med salt.
De muslinger, der ikke åbner sig, kasseres.
Kog pastaen som angivet på pakken.
Bland 1 spsk. olivenolie, 2 tsk. eddike og ½ tsk. sennep pr. person i en skål. Vend de skiveskårne pærer og fennikel heri, og smag til med salt og peber.
Fordel pastaen i skåle, hæld muslingesovsen henover og top med fennikelskud. Servér salaten hertil.
Kundekommentarer ()