0
Muslinger i tomat med pasta
Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
salt
1 min.
Pastaen

Sæt saltet vand over at koge til pastaen.

løghvidløgfennikel med toppære
3 min.
Grøntsagerne

Pil løget og hvidløget, og skyl fenniklen og pæren. Pluk topskuddene af fenniklen, og gem dem til anretning. Hak løget, hvidløget og halvdelen af fenniklen groft. Pæren og resten af fenniklen skæres i så tynde skiver som muligt.

Hele blåmuslinger
10 min.
Muslingerne

Skyl muslingerne grundigt (se video ovenover) ved at gnubbe dem mod hinanden imellem dine hænder. Gør dette i en stor skål under rindende koldt vand, det sliber eventuelle urenheder og sand af skallerne. Kassér de muslinger der evt. måtte være knuste, og er der nogle, der er åbne, bankes de mod bordkanten. Lukker de sig ikke i løbet af kort tid, kasseres de også.

olivenolie, ekstra jomfrugrøntsags bouillonflåede og hakkede tomater
15 min.
Tomatsovsen

Varm en gryde op til middelhøj varme. Steg de hakkede løg, hvidløg og fenniklen i 1 spsk. olivenolie pr. person i ca. 5 min under omrøring, til de er gyldne. Skru helt op for blusset og tilsæt 1 spsk. vand pr. person og bouillonen. Når vandet koger, tilsættes muslingerne, hvorefter der røres lidt rundt og sættes låg på. Lad muslingerne dampe i ca. 5 min. med lidt omrøring undervejs. Når muslingerne har åbnet sig, tilsættes flåede tomater og sovsen varmes op. Smages til med salt.

De muslinger, der ikke åbner sig, kasseres.

tørret linguine (pasta)
22 min.
Pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken.

sort pebereddikesennep
25 min.
Salaten

Bland 1 spsk. olivenolie, 2 tsk. eddike og ½ tsk. sennep pr. person i en skål. Vend de skiveskårne pærer og fennikel heri, og smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel pastaen i skåle, hæld muslingesovsen henover og top med fennikelskud. Servér salaten hertil.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?