0
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Soya, Nødder, Hvedemel, Durummel, Jordnødder, Sesam

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

nudlerpak choysalt
1 min.
Kog nudler og blancher pak choy

Sæt en stor gryde godt saltet vand over til nudler.

Tilsæt nudlerne når vandet koger.

Kog nudler efter anvisning på pakken, men tilsæt pak choy 1 minut før nudlerne er færdig (Se næste punkt). Sluk, og hæld vandet fra.

hvidløgpak choyforårsløgpeanuts
3 min.
Skær og hak grønt

Pil og rens hvidløg, forårsløg og pak choy.

Hak hvidløget fint.

Skær forårsløget a 1 cm størrelse. Hold den hvide og den grønne del af forårsløget adskilt. Gem den grønne del i en skål indtil servering.

Del pak choy i kvarte eller halve alt efter størrelse.

Hak peanuts groft, og gem dem i en skål indtil servering.

oksekød i strimlerkimchi krydderiblandingforårsløghvidløgolie
8 min.
Steg kød

Sæt en stor pande eller wok over ved middelhøj varme, og kom godt med olie på.

Når olien er varm, tilsættes 2/3 del af krydderiet sammen med hvidløg og den hvide del af forårsløget.

Steg i 1 minut, til det begynder at dufte. Hæld det i en skål, og sæt det til side.

Tilsæt kødet til samme pande med lidt ny olie med resten af krydderiet, salt og peber.  Steg det i ca. 3 min, sluk og lad stå.

tamari/soyaeddike
14 min.
Sauce, nudler og grønt

Hvis du endnu ikke har tilsat pak choy til nudlerne, så start med det. 

Kom nudlerne med pak choy samt den krydrede olie fra før over på panden til kødet, og tænd på højeste varme.

Vend rundt, og når retten begynder at syde, tilsættes 1 spsk. soya og 1 tsk. eddike pr. person samt lidt vand. Vend godt rundt så det hele bliver fordelt. 

Smag til med ekstra soya, eddike, salt og peber.

20 min.
Anretning

Server straks de varme nudler, og drys de hakkede peanuts og forårsløgstoppe henover.

Bonusinfo

Kimchi krydderiblanding indeholder:

  • Paprikaflager
  • Hvidløgspulver
  • gochugaru, koreansk chili

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?