0
Num noc nudler med kylling og grønt
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

nudlersaltGryde
1 min.
Kog nudler

Sæt en gryde med rigeligt vand med et skud salt over at koge. 

Kog nudlerne efter anvisning på pakken. 

farvede gulerødderspidskålforårsløghvidløg
2 min.
Orden grønt

Skær gulerødder i tynde skiver. Skær kålen i strimler, og forårsløgene i stykker på 2 cm. 

Pil og skær hvidløg i tynde flager.

nam pla (fiskesauce)limesukker
7 min.
Lav dressing

Kom følgende pr. person i en lille skål: 1 spsk. fiskesovs, 1 spsk. limejuice og 1 spsk. sukker. Rør rigtig godt rundt i dressingen.

Kylling i strimlerthai sweet pork krydderifarvede gulerødderforårsløgspidskål
11 min.
Steg kød

Tænd for wokken på høj varme. Her skal du være klar, for det skal gå hurtigt.

Tilsæt olie, og når den ryger, tilsættes forårsløg, der steges i 30 sekunder. 

Tilsæt kylling og krydderiet, og sauter til kyllingen har skiftet farve.

Tilsæt herefter gulerødder og kål, og steg i yderligere et par min.

Tag grønt og kød af wokken, og sæt den tilbage på blusset.

hvidløgnudlerolivenolie, EVOOnam pla (fiskesauce)limesukker
16 min.
Steg sauce og nudler

Hæld vandet fra de kogte nudler, så de er klar.

Når wokken er brændende varm igen, tilsættes olie. Når olien ryger, slukkes for varmen, og hvidløg tilsættes.

Lad hvidløget få en lysebrun farve, inden du tilsætter dressingen, og rører rundt til sukkeret er helt opløst. 

Vend nudlerne op i, og smag til med salt og peber. 

20 min.
Servering

Hæld kød og grønt tilbage i wokken til nudlerne, vend rundt, og server straks. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Thai sweet pork krydderi indeholder:

  • 50% Urtebouillon
  • 20% Korianderfrø
  • 10% Hvide peberkorn
  • 10% hvidløgspulver
  • 5% Sorte peberkorn
  • 5% Sechuan peberkorn

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.