15-30 minutter inden du starter skal du tænde for ovnen på 200 grader.
Ojja er libanesisk, og er deres svar på en shakshuka. Denne krydrede, rige tomatsovs, der ofte serveres med enten æg, rejer eller som her med krydret pølse, er blevet en favorit hjemme hos os.
Rens og skær rød peberfrugt i grove tern, og skræl og skær 1/4-1/2 rødløg pr. kuvert i fine tern.
Du kan evt. skære noget af peberfrugten i stave.
Tag en stor pande, der også kan komme i ovnen, og tænd for varmen på fuld hammer.
Kom olie på, og skru ned.
Steg først pølserne i 2 min., og vend dem undervejs. Tag pølserne af panden.
Tilsæt krydderiblanding, og sauter i 30 sek., inden du tilsætter hakket løg og peberfrugt. Sauter i cirka 1 minut.
Hæld de hakkede flåede tomater ved, skru op, og rør rundt.
Smag til med salt, peber, eddike og sukker.
Kom pølserne ned i tomatsovsen, der står og simrer.
Placer panden i ovnen, hvis panden er ovnfast. Dæk ellers panden til med låg eller alufolie. og lad retten småsimre 5-6 min. på komfuret.
Bland en dressing af lige dele olivenolie og eddike, og smag til med salt, sukker og peber.
Skær æblerne i tynde både, og vend dem op i dressingen.
Skyl babyspinaten, og vend den rundt med æble og dressing.
Kom bollerne i ovnen, og bag dem efter anvisning på pakken.
Kig samtidig til Ojja-panden i ovnen.
Server panden på midten af bordet på en bordskåner.
Server salaten, og nyd hele baduljen med en lun bolle til.
Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.
Ingredienser:
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Kundekommentarer ()