0
Okonomiyaki - japansk kålomelet med chilimayo

Okonomiyaki - japansk kålomelet med chilimayo

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ægkikærtemelgrøntsagsbouillontamari soya saucebagepulversort peber
1 min.
Forbered omelet

Snit spidskålen fint.

Pisk æg, kikærtemel, grøntsagsbouillon, soya, 1/4 tsk. bagepulver pr. person og peber efter smag sammen til en lind dej.

 

spidskål
10 min.
Steg omelet

Varm en pande op med 1/2 tsk. olie pr. person.

Kom det snittede spidskål i dejen, og rør det godt sammen. Hæld 1/2 tsk. olie på panden, og del dejen op i det antal personer, som du laver retten til. Kom dej til 1 portion på panden. Husk at få lidt af den våde masse med på panden, da det er med til at få omeletten til at hænge sammen. Steg i 4-5 min. på hver side. Gentag til al dejen er brugt. Du kan også vælge at stege på 2 pander, hvis det skal gå lidt hurtigere.

Hold evt. de stegte okonomiyaki lune i ovnen ved 50 grader, mens de andre steges.

 

mayonnaisetomatpuréstødt chili
15 min.
Chilimayo

Rør mayonnaise sammen med tomatpuré og chilipulver efter smag.

gulerødderpurløg
20 min.
Gulerødder og purløg

Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde stave.

Hak det purløg fint til pynt.

 

25 min.
Anretning

Spis kålomeletten toppet med chilimayo, purløg og sesamfrø, og spis gulerodsstave til.

 

OBS. Opskriften er oprindeligt lavet med forårsløg men disse er blevet erstattet af purløg

Kommentarer og forslag til opskriften

Næringsindhold pr. person:

Energi:
477 kcal
Fedt:
34,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,4 g
Kulhydrat:
21,2 g
heraf sukkerarter:
7,6 g
Kostfibre:
7,2 g
Protein:
18,5 g