Denne ret bliver ofte kaldt saag i Indien, hvor rettens inspiration stammer fra. Ofte får man den med enten lam, ged eller deres hvide, faste ost paneer i stedet for kylling. Men kylling passer også rigtig godt til den skønne, krydrede karry- og tomatsovs, og spinaten gør den dejlig grøn. En af mine ynglings retter fra det indiske køkken.
Sæt risene over at koge i vand med lidt salt efter anvisning på pakken.
Skræl løg, og hak det fint.
Opvarm lidt olie i en stor gryde ved middelhøj varme. Steg løg og kyllingestrimler gyldne i gryden i 1-2 min.
Tilsæt den indiske karry, flåede tomater, 1/2 dl vand pr. kuvert og 1/2 tsk. salt pr kuvert. Lad retten simre i 10 minutter.
Skum gerne af undervejs, hvis der kommer skum på toppen.
Riv agurken, og klem væsken fra. Kom den revne agurk i en skål, og bland med yoghurt.
Skyl og hak koriander, og kom halvdelen i yoghurten.
Smag raita til med salt og peber.
Kom spinaten i karrygryden, og rør godt rundt, så spinaten falder sammen. Bring gryden i kog.
Smag til med salt, peber og evt. lidt chilipulver, og lad retten simre i yderligere 2-3 min.
Kom ris, indisk karry med spinat, raita og den friskhakkede koriander på bordet, så hver især kan anrette sin egen tallerken.
Kyllinger fra Hopballe Mølle
- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.
Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.
Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger.
Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.
Kommentarer og forslag til opskriften