0

Oksekødsgryde med grøntsager og chili

Opskriften er udviklet af:
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skær oksekødet i meget tynde strimler, bland dem med soja saucen og lad dem marinere i 30 min. Rens og skyl grøntsagerne og skær dem i mundrette stykker. Blancher bønnerne 5-7 min. i kogende vand , og skyl dem i koldt vand. Pil hvidløgene og hak dem fint. Chilien hakkes fint. Opvarm 4 spsk. olie i en wok. Svits chili og hvidløg.

Tilsæt i nævnte rækkefølge: Gulerødder, bønner, majs, og forårsløg og svits dem, til de er møre, men stadig har bid. Tag dem op og hold dem varme. Lynsteg kødet ved høj varme i den resterende olie, og bland grøntsagerne i. Tilsæt salt, peber, soja sauce, sherry og bouillon og lad det koge op.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.