0
Oksespidstbryst med nye kartofler, stegt spidskål og røget yoghurtcreme

Oksespidstbryst med nye kartofler, stegt spidskål og røget yoghurtcreme

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.


Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

yoghurt naturel 0,5%røget paprika
5 min.
Krydr yoghurten

Hæld yoghurten i en skål, og krydr godt med salt og røget paprika.

spidskålcitron
10 min.
Steg kålen

Riv kålen af stilken og derefter i mundrette stykker.

Sæt en pande over ved høj varme. Når den er rygende varm, steges kålen i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min., indtil den har fået godt med farve og er blevet mør. Man kan med fordel stege kålen over flere omgange, hvis man laver mad til flere. Vend den stegte kål med lidt citronsaft, salt og peber lige før servering.

sous vide oksekød
20 min.
Steg kødet

Skær kødet i ca. 2 cm. tykke skiver.

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er rygende varm, steges kødet i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 2 min. på hver side, indtil det har fået godt med farve og er blevet gennemvarmt. 

Varm evt. væden fra kødposen i panden, så den bliver varm og overfør efterfølgende væden til den saltede yoghurt.

30 min.
Anretning

Servér kødet med kål, kartofler og yoghurt.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
590 kcal
Fedt:
29,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,4 g
Kulhydrat:
41,7 g
heraf sukkerarter:
6,6 g
Kostfibre:
6,7 g
Protein:
36,2 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?