0
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
Lad os starte med
  • Skyl grønt, frugt og krydderurter.
  • Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager.
  • Find alle ingredienser og redskaber frem. 

Sød kartoffelbund 

  • Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.  
    Skrub den søde kartoffel, da den skal bages med skræl på.
  • Stik et par huller med en gaffel i kartoflen, og bag den i 30 minutter.
  • Tjek, om den er færdig, ved at stikke en gaffel i kartoflen, er den blød, er den færdig.
  • Lad den bagte søde kartoffel køle af. Pil skrællen af.
  • Brug 180 g af kartoflen, og mos den sammen med vand, kikærtemel og salt.  
  • Varm olie på panden, kom halvdelen af mosen derpå, tryk den lidt flad med en ske, og steg den på begge sider i ca. 3-4 minutter. 

Omelet 

  • Pisk æggene sammen med salt og peber.
  • Kom 1 tsk. olie på panden, og lad panden blive godt varm.
  • Hæld halvdelen af æggemassen derpå, lad æggemassen sætte sig, og fold så omeletten.
  • Gentag med resten af æggemassen. 

Broccoli

  • Skær broccoli i passende buketter, skræl stænglen, og skær denne i mundrette bidder.
  • Damp broccoli i en gryde med en cm vand, indtil broccoli er mør med bid.
45 min.
Anretning
  • Smør dijosennep den søde kartoffelbund.
  • Fordel skinke og ost, og læg omeletten oven på osten, så den smelter let.
  • Servér med dampet broccoli til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Næringsindhold pr. person:

Energi:
485 kcal
Protein:
31 g