0
One pot bolognese med parmesan og rucola

One pot bolognese med parmesan og rucola

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Her er den dovne version af bolognese. Til dig der hader opvask.

Føler du, at du har bedre styr på, at koge pastaen for sig, så gør du naturligvis blot det. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hvidløgløgbladsellerisquashhakket oksekød
1 min.
Grønt

Hak hvidløg, løg og bladselleri fint. Riv squashen groft, og sautér det hele i olivenolie i en stor, varm sauterpande i ca. 5 min.

Krydr med salt og peber, tilsæt kød, og brun det af i ca. 3-4 min. 

 

tomatpuréflåede og hakkede tomateroreganospaghetti, 50% fuldkorn
8 min.
Bolognese

Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater, ca. 1,5 dl vand pr. pers. og pasta, og rør rundt.

Sæt låg på, og lad det simre under låg i ca. 20 min. Krydr undervejs med salt, peber og oregano, og spæd med vand undervejs, hvis det bliver for tørt.  

parmigiano reggiano (Parmesan)rucola
29 min.
Anretning

Anret spaghetti bolognese i dybe tallerkener, top med revet parmesan, lidt olivenolie og rucola, og servér straks. 

Servér gerne resten af rucolaen ved siden af med lidt salt, peber, olivenolie og eddike. 

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?