0
Orechiette i cremet porresauce med kapers, syrlig salat og kikærter

Orechiette i cremet porresauce med kapers, syrlig salat og kikærter

Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Durumhvedemel

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kikærter i vandbredbladet persillecrisp salat
1 min.
Forbered salaten

Sæt en stor grydefuld vand over at koge til pasta. Husk et godt skud salt i vandet.

Pluk salaten ud i mundrette stykker. Dræn kikærter grundigt for vand. Pluk persillen ud i blade, og snit stilkene super fint med en skarp kniv.

citrondijon sennep
5 min.
Lav dressing

Kom sennep op i en skål sammen med ca. 1 spsk. citronsaft og 1 spsk. olivenolie pr. kuvert. Krydr med groftkværnet sort peber og lidt salt. Pisk det hele godt sammen, og vend sammen med salat, kikærter, persillestilke og blade.

porrehvidløg
10 min.
Damp porrerne

Snit hvidløget i tynde skiver. Fjern rod og top på porren, og skær den i stykker på ca. 2 cm tykkelse.

Find en pande eller lavkantet gryde med tilhørende låg, og sæt den over ved mellem varme. Tilsæt et generøst skud olivenolie, og sautér hvidløg ca. 1-2 min., uden det tager farve. Kom så porrerne op i panden, og lad dem sautere med 1 minut eller 2. Tilsæt lidt vand, blot så bunden lige er dækket. Læg låg på, og lad porrerne dampe ca. 10 min., til de er helt møre.

orecchiette pasta
15 min.
Kog pastaen

Tilsæt pastaen til det kogende vand, og lad den koge al dente efter opskrift på pakken.

orecchiette pastafløde 38% (piskefløde)
25 min.
Færdiggør saucen

Tag låget af panden med porrer, og lad det sidste vand koge væk. Tilsæt så fløden og ca. 4-5 kapers pr. kuvert. Lad fløden koge lidt ind omkring porrerne, og tilsæt den kogte, drænede pasta. Sluk for pande, og vend det hele godt rundt. Smag til med salt, groftkværnet sort peber og evt. lidt revet citronskal.

30 min.
Anretning

Anret pasta og porrer i en dyb tallerken med salaten på siden i en lille kuvertskål.

Bonusinfo

Bonusinfo om orecchiette pasta:

Navnet betyder oversat fra italiensk ”små ører” og hentyder til formen på pastaen. Orecchiette er en type pasta, som bruges især i den italienske region Puglia, men også andre dele af det sydligste Italien.

Brug af orecchiette kan følges helt tilbage som egnsret i Puglia omkring byen Bari til før 500 tallet. Der er fundet et dokument fra slutningen af 500 tallet vedr. en pige, som skulle overtage faderes bageri, og hvor de fremhæver hendes fremragende evner til at lave Orecchiette. Når de håndlaves, er det tommelfingeren, som laver den karakteristiske form, som er dejligt velegnet til at gemme/samle ekstra pastasauce inde i. De typiske egnsretter i Bari laves med især cime di rapa (toppe af unge majroer) eller med blomkål, broccoli og andre grøntsager. Men i andre dele af Syditalien også med tomatsauce.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?