0
Krydret fiskeburger med quinoa og gulerodssalat

Krydret fiskeburger med quinoa og gulerodssalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
quinoasaltsigteGryde
0 min.
Kog quinoaen

Kom quinoa i en gryde med vand, så det står 1-2 cm. over quinoaen. Tilsæt et skud salt, og bring quinoaen i kog. Kog i 5-8 min., til quinoaen er mør. Si væden fra.

mayonnaiseharissapastemesclun, mix salaterskål
3 min.
Klargør mayo og salat

Bland mayo med 1/3 af harissaen. Smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra harissa efter behag.

Skyl og rens salaten, så den er klar til at fylde i burgeren.

mørksejfilet uden skindraspægMelsaltsort peberpande
7 min.
Steg fisken

Skær fisken i portionsstykker, så de passer med burgerbollerne og antallet af personer.

Drys fisken med salt og peber, og vend den i lidt mel. 

Forbered en dyb tallerken med et æg pisket sammen med lidt af harissaen (hvis du ikke har et æg, kan du bruge mælk), og en anden tallerken fyldes med rasp. Vend fiskestykkerne i æg/mælk, og derefter i rasp, som trykkes godt fast.

Varm en stor pande op ved middelhøj varme. Kom godt med olie på, og når den er varm, steges fiskestykkerne i ca. 2 min., til de bliver let gyldne. Kom en klat smør på, og lad det bruse op. Vend fiskestykkerne, og steg i yderligere 2-3 min., til de er gennemstegte.

snittet gulerod & porrequinoaolivenolie, ekstra jomfrueddikesaltsort peberskål
10 min.
Bland quinoasalat

Bland lige dele olivenolie og eddike i en stor salatskål. Smag til med, salt, peber og evt. sukker.

Vend halvdelen af gulerod-porre-blandingen i dressingen. (Den anden halvdel skal bruges som den er til fyld i burgeren.)

Kom quinoaen i salatskålen, når den er klar. Fordel det sidste harissa over efter smag.

brioche burgerboller
13 min.
Burger boller

Lun bollerne på en brødrister eller efter anvisning på pakken.

20 min.
Anretning

Smør burgerbollerne med mayo, fyld dem med salat og gulerod/porre-blanding, og server quinoa-salaten til.

 

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Mesclun er en blanding af små, spæde  salater, der stammer fra Provence i Frankrig. Den traditionelle blanding inkluderer bla. kørvel, ruccola, grønne salater og endive,

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?