Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Halvér cherrytomater, skær gulerødder i skiver, skær peberfrugt i tynde stave, og hak hvidløg fint.
Vend alle grøntsagerne sammen med følgende pr. person: 1/2 tsk. flydende honning, 1/4 tsk. salt, 1/2 tsk. tørret timian og 1/2 spsk. olivenolie, kom dem i et ildfast fad, og bag dem i ovnen i 20-25 min.
Skær fisken i portionsstykker.
Når grøntsagerne mangler ca. 15 min., lægges fisken oven på grøntsagerne. Dryp med 1/4 spsk. olivenolie pr. person, salt og peber, og bag i yderligere 10-15 min., til fisken er færdigtilberedt.
Skær blomkål i buketter. Kog dem i letsaltet vand i ca. 10 min., eller indtil de er møre. Hæld vandet fra blomkålen, og blend med mælk, 1/2 spsk. smør pr. person og salt og peber efter smag, til konsistensen er helt cremet.
Servér blomkålspuré toppet med bagte grøntsager og fisk.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften