Kartofler: Skrab, skrub eller skræl de små kartofler grundigt og kog dem i vand med godt med salt i 12-15 min. Dræn vandet fra og tilsæt med det samme en god klat smør til gryden. Læg låg på igen og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg. Drys med lidt godt salt oven på.
Appelsin/timiansmør: Riv den orange skal fra appelsinen fint og pluk og hak den friske timian. (gem stilkene til sautéen!) Det hele røres/æltes sammen med smørret.
Fisk: Krydr fisken med salt og peber og placer dem i et ovnfast fad. Fordel smørret på fisken. Pres appelsinen og kom saften i bunden af fadet. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 8-10 min. (fisken må gerne hvile/trække i 2-3 min. inden servering). Væden fra fadet hældes over fisken når du serverer.
Sauté af svampe og porrer: Porrerne soigneres og skylles grundigt - den hvide del skæres i fine strimler, skalotteløget hakkes fint og svampene renses og halveres. Det hele sauteres i lidt olie på en pande i ca. 3-5 min. sammen med timianstilke (pil dem fra igen og kassér dem inden du serverer retten)! Smag til med salt og peber.
Server retten sammen med små kogte kartofler.
Kommentarer og forslag til opskriften