0
Ovnbagt laks med cremede linser og kålchips
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. Tænd ovnen på 180 grader ved varmeluft.

 

1 min.
Kog linserne

Sæt linserne over at koge i rigeligt vand med et skud salt. Lad dem koge i 14-15 min., til de er møre.

palmekålsalt
2 min.
Bag kålchips

Skær kålen i grove stykker. Vend stykkerne med lidt olivenolie og salt, fordel dem ud på bagepapir, og bag dem i 8-10 min ved 200 grader.  

Tip: Har du et yndlingskrydderi, kan du også krydre kålen med det.

 

ASC laks med skindcitron
7 min.
Bag laks

Kom lidt olivenolie, lidt citronsaft, salt og peber på laksens kødside. Placer den i et ovnfast fad med skindsiden opad med lidt mellemrum mellem stykkerne.

Bag fisken i 8-10 min. alt efter styrken på din ovn, og tjek undervejs om fisken kan skilles i flager, og har skiftet farve hele vejen igennem.

forårsløgagurk
10 min.
Snit grøntsager

Skær forårsløg i fine ringe, og skær agurk i stænger. Kom agurkestængerne i en skål, der kan stilles på bordet.

hytteostcitronsesamfrøolie
15 min.
Bland linsesalaten

Rist sesamfrø og forårsløg på en middelvarm pande i 1 spsk. olie pr. kuvert. Sluk for varmen, når det begynder at dufte og poppe. Kom det hele i en skål, og smag til med citronskal og -saft, sukker, salt og peber.

Når linserne er færdige, hældes overskydende vand fra. Skyl evt. linserne i lidt vand. 

Du kan enten vælge at blande linserne med dressingen og evt. hytteosten, eller holde tingene adskilt, så kan man selv blande ved bordet.  

20 min.
Anretning

Server linser, dressing og hytteost sammen med den bagte laks og de sprøde kålchips og snackgrønt. 

Velbekomme. 

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?