Trim blomkålen, skær den i buketter og læg dem i ét lag i et ildfast fad. Hak hvidløgene fint, riv halvdelen af citronskallen fint og pres al saften fra. Bland alle tre dele med olivenolie, salt og peber. Dryp krydderolien henover buketterne og bag dem ved 200°C i 15-20 min. til de er let gyldne på toppen og møre med bid. Tag fadet ud af ovnen og riv straks parmesanen henover. Server til alle typer af fisk, fjerkræ og kød.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften