0
Ovnstegt kylling med squash og tomat pasta
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Husk at tænde ovnen på 200 grader, 20 minutter inden du starter.

Orecchiette, betyder "lille øre" på italiensk. Hvilket også giver god mening, når man ser formen på pastaen. 

Allergener:
Durumhvedemel

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Hopballe Mølle kylling, bryst med skindherbes de Provenceolivenolie, ekstra jomfru
1 min.
Bag kyllingbrysterne

Kom kyllingebrysterne i et ovnfast fad med skindsiden opad. Kom lidt olivenolie over, og drys med salt og lidt af krydderiet.

Bag kødet i 20 min., og tjek om brystet er gennemstegt. Der skal løbe klar væske ud, når man stikker i brystet på det tykkeste sted.

squashhvidløghjertesalat
4 min.
Grønt og Pasta

Sæt vand over i en gryde med et godt skud salt til pasta. 

Skær squash ud i 1 cm tykke skiver. 

Pil, og pres eller riv hvidløg.

Skær salat ud i mundrette bidder, og kom den i en salatskål.

 

squashhvidløgolivenolie, ekstra jomfru
8 min.
Bag squash

Vend squash med halvdelen af hvidløget, en god sjat olivenolie samt lidt salt og peber. 

Kom blandingen på en bageplade med bagepapir, og bag i 8-10 min., til det tager farve. 

tomatpassataherbes de Provenceorecchiette pasta
12 min.
Lav tomatsovs og pasta

Sæt en gryde over på middelhøj varme. Tilsæt olivenolie, og steg resten af hvidløget, til det begynder at dufte. 

Tilsæt resten af krydderiet og tomatsovsen, og bring det i kog. Skru ned, og lad sovsen simre, mens du koger pastaen. Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker.

Kog pastaen i 3-4 min. Dræn pastaen, vend den i tomatsovsen, og sluk for varmen. 

krystal karl
21 min.
Anret

Tjek, om kyllingen er færdig. 

Vend squashskiverne med salatbladene, og kom lidt ekstra olivenolie og et skvæt citronsaft over.

Server salaten sammen med tomatpasta og kyllingebryst. 

Riv ost over pasta eller salat alt efter behag. Velbekomme.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Herbes de Provence indeholder:

  • Rosmarin
  • timian
  • oregano
  • sar
  • bønneurt
  • basilikum
  • laurbærblade. 

Herbes de Provence er en klassisk blanding af krydderurter der anvendes på tværs af lande ved Middelhavet. Det er ofte brugt i supper, gryderetter eller til fiskeretter, såsom bouillabaisse. Herbes de Provence opstod i Provence-regionen i Frankrig, men dens mangfoldige smag har gjort den til en byggesten i mange køkkener. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?