Rødløgene skæres i både og sauteres i en gryde med lidt olie. Tilsæt rødvinseddike og lad retten koge til eddiken er væk. Tilsæt herefter 1 bundt snittede forårsløg, sukker og smør. Smag retten til med salt og peber.
Tilberedning ved havtaskehale:
Havtaskehalen har et kraftigt rygben. Skær ned langs ryggen på begge sider af rygbenet. Så du har to fileter. På kødet sidder der en kraftig hinde, der skal fjernes . Læg fileten med ryggen nedad. Tag en skarp og fleksibel kniv. Hold fast i hinden ved den tynde ende og skær hinden fri fra kødet.
Tilberedning ved havtaskefilet:
Puds de grå yderste hinder af havtaskefileten med en smal skarp kniv. Du gør det nemmest ved at lægge fileterne med ryggen (siden med hinderne) nedad. Tag en skarp og fleksibel kniv. Hold fast i hinden ved halen (den tynde ende) og skær hinden fri. - pas på ikke at skære for meget af det lækre dyre hvide kød af ! Vær omhyggelig og giv dig god tid.
Skær derefter fileterne i mindre stykker og vikl et stykke bacon om hvert stykke. Krydr med peber og en lille smule salt. Steg dem på en pande i olie i ca. 2 min. på hver side, hvorefter de tages af panden og gerne må hvile i 5 min. inden servering. Resten af baconskiverne steges sprøde og bruges til pynt.
Server retten sammen med kartofler.
Kundekommentarer ()