0
Pandestegt isingfilet med sorghum, ærter og dampede grønne bønner med saltet yoghurt

Pandestegt isingfilet med sorghum, ærter og dampede grønne bønner med saltet yoghurt

Opskriften er udviklet af:
Uden tilsat sukker Kassen
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Uden tilsat sukker
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

sorghum
1 min.
Sorghum

Kom sorghum i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.

grønne bønnerforårsløgærter, frostolivenolie, ekstra jomfruLys eddike
3 min.
Grøntsagerne

Pil forårsløg, og skyl dem sammen med bønnerne. Nip bunden af bønnerne, og skær dem i mundrette stykker. 

Tag ærterne ud fra frost, og fordel dem på en tallerken, så de kan tø op. Vend dem med 1/2 tsk. olivenolie pr. person, et par dråber eddike pr. person og salt lige før servering. 

pinjekerner
10 min.
Pinjekerner

Pinjekernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

yoghurt naturel 0,5%
15 min.
Bønner og forårsløg

Kom vand i en gryde, indtil det dækker 1 cm op ad kanten. Kom bønnerne i, og bring vandet i kog med låg på. Lad bønnerne dampe i 5-7 min., indtil de kun giver lidt modstand, når man stikker i dem med en kniv. Vend dem efterfølgende i yoghurten, og krydr med salt og peber. 

Læg forårsløg på en tør pande, og varm op til høj varme. Lad løgene branke på to sider, indtil de bliver møre. Tag dem af varmen, og krydr med salt.

isingfilet uden skind
25 min.
Fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fisken på panden, og lad den stege i 2 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den anden side, og steg videre i 1 min. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 2 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, krydr med salt, og lad den hvile. 

30 min.
Anretning

Servér fisken med dampede bønner, grillede forårsløg, sorghum og ærter, og drys med pinjekerner.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Bonusinfo

Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
2189 kjl/523 kcal
Fedt:
20 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,5 g
Kulhydrat:
42 g
heraf sukkerarter:
6,3 g
Kostfibre:
8,8 g
Protein:
39 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?