0
Pandestegte ising fileter med sommer “frikassé” på grønne asparges og nye kartofler

Pandestegte ising fileter med sommer “frikassé” på grønne asparges og nye kartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kartofler: Skræl eller vask de små kartofler og bring dem i kog, i en mellemstor gryde, med en god håndfuld salt i vandet. Skru ned for varmen og lad dem simre i 12-15 minutter til de netop er møre.

Asparges og nye løg: Knæk bunden af de grønne asparges (se video ovenover) og skyl dem godt sammen med de nye løg. Skær asparges og nye løg i mundrette bidder.

Babyspinat: Skyl spinaten godt i min. 2 hold koldt vand. Dryp det godt af, eller giv det en tur i salatslyngen.

Citron: Del citronen på langs. Læg den ene halvdel på køl til en anden god gang. Skær 2 både til anretningen, den anden kvarte anvendes til creme fraiche dressing og frikassé.

Creme fraiche: Rør creme fraiche med citronsaft og skal, lidt salt og lidt sukker.

Ising: Læg isingfileterne fladt på et skærebræt. Lav 2 små snit på tværs af fileten, på kødsiden (den modsatte side af skindsiden), og fold begge ender omkring. De tynde fileter holder sig bedre saftige under stegning, hvis de foldes sammen til et ensartet stykke fisk. Det giver dig også lidt bedre mulighed for at nå at få en god stegeskorpe på fisken, inden den er helt gennemstegt. Varm en god pande godt op. Krydr fileterne med salt og vend dem i hvedemel.

Vent til panden er godt varm, inden du kommer en slat olivenolie på. Læg fileterne på den varme pande. Lad endelig fisken få lidt stegeskorpe, inden du begynder at flytte på dem. Når du kan se de begynder at brune lidt i kanten, giver du panden en klat smør, og vender fisken forsigtig. Sluk for blusset og lad fisken trække færdig.

Grøntfrikassé: Når kartoflerne er næsten møre, kommes asparges og nye løg op i gryden, sammen med kartoflerne. Lad grøntsagerne koge med 2-3 min, hæld vandet fra, tilsæt citronsaft og en klat smør ved og vend spinaten op i de varme grøntsager og smag til med salt.

Anretning: Anret fisken ovenpå frikasséen med en god klat creme fraiche dressing, en citronbåd og friskklippet karse.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?