Skær auberginen i tykke skiver, krydr med salt, og lad auberginerne afgive væde i 10 min.
Pil løget og hvidløget, og skær i grove stykker (de skal blendes i tomatsovsen).
Skyl agurken og persillen, og afdryp for vand. Skær agurken i mundrette stykker, og hak persillen groft.
Dræn kikærterne for vand, og vend dem i 1 spsk. olivenolie, citronsaften, revet citronskal, salt og peber. Lige før servering, røres persillen og agurken med i.
Bland raspen og krydderiblandingen i en dyb tallerken, og vend auberginestykkerne heri.
Varm en pande op ved middelhøj varme, og steg auberginerne i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 2 min. på hver side, til de har fået en gyldenbrun overflade.
Kom flåede tomater, løg og hvidløg i en skål med høje kanter, og blend med en stavblender. Krydr med salt og peber. Når auberginestykkerne er stegt færdige, tilsættes tomatsovsen og retten simrer i ca. 3 min.
Servér kikærtesalaten sammen med aubergine/tomatsovsen.
Baharat er en krydderiblanding, der bruges i det arabiske køkken såvel som i Tyrkiet og Iran. Baharat er det arabiske ord for "krydderier". Denne spicy blanding bruges ofte til lam, fisk, kylling, oksekød og supper og kan også sættes på bordet og bruges ligesom salt og peber.
Baharat indeholder:
Muskatnød, sort peber, koriander, spidskommen, nelliker, kanel, kardemomme, sød paprika og chili.
Kommentarer og forslag til opskriften