0
Paneret rødspætte med grillet kålsalat med farvede beder, kota og citronsovs

Paneret rødspætte med grillet kålsalat med farvede beder, kota og citronsovs

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kartofler
1 min.
Kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne under vand efter behov.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne til de er møre i ca. 10 min. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

grønkålFarvede bederKota-ostrødt æble
5 min.
Salaten

Skyl grønkålen, æblet og bederne (kan skrælles, hvis man foretrækker mindre jordsmag) grundigt, og afdryp for vand. 

Skær bederne i tynde skiver med en skarp kniv eller på et mandolinjern.

Varm en pande op ved middelhøj varme. Steg kålen med stilken i 1/2 tsk. olie pr. person med låg på, så kålen samtidig bliver dampet. Steges i ca. 1 min. på begge sider. Krydr med salt.

Skær æblerne i tern lige før servering.

Vend grønkål, æbler og beder sammen med lidt eddike, 1/4 tsk. sennep pr. person, salt og peber. Smuldr kotaen henover.

rødspættefilet
20 min.
Fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Vend fisken i 1 spsk. hvedemel pr. person, og steg den i 1 tsk. olie pr. person i ca. 30 sek. på hver side. 

Krydr med salt.

sødmælkcitron
30 min.
Sovsen

Varm en kasserolle eller gryde op ved middel varme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris. 

Tilsæt 1 spsk. olie og 1/2 spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld mælken i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper. Skru helt ned for blusset, og smag til med salt og saften fra citronerne.

40 min.
Anretning

Servér fisken med kartoflerne, salaten og sovsen.

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?