0
Paneret rødspættefilet med gratineret kål, grillet citron og kartofler

Paneret rødspættefilet med gratineret kål, grillet citron og kartofler

Opskriften er udviklet af:
Uden tilsat sukker Kassen
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Uden tilsat sukker

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rødspættefilet
1 min.
Fisken

Start med at tænde ovnen på 225 grader varmluft.

Krydr fisken med salt på alle sider, og læg den til side.

kartofler
3 min.
Kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne under vand efter behov.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

spidskålpecorino romano
10 min.
Kålen

Flæk kålen i ottendedele. 

Placér stykkerne på en bageplade dækket med bagepapir. Vend dem i 1/2 spsk. olivenolie pr. pers., og top med revet ost.

Bag kålen i ca. 15 min., indtil stykkerne har fået godt med farve, og er møre.

citronrødspættefilet
20 min.
Fisken

Varm en pande op ved middelhøj varme. Vend fisken i 1 spsk. rugmel pr. person. 

Steg fisken i 1/2 spsk. olie pr. person i 1 min. Vend fisken, og steg yderligere 30 sek.

Tag fisken af varmen, halvér citronen, og steg den på skæresiden, indtil den bliver branket i overfladen. Tag citronen af varmen, og servér straks efter. 

30 min.
Anretning

Servér fisken med den gratinerede kål, kartoflerne og den grillede citron.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
2426 kjl/580 kcal
Fedt:
22 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,9 g
Kulhydrat:
50 g
heraf sukkerarter:
3,6 g
Kostfibre:
9,5 g
Protein:
40 g