0
Paneret rødspættefilet med stegt rosenkål og savoy i sovs

Paneret rødspættefilet med stegt rosenkål og savoy i sovs

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Rødspætte, Mælk, Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kartoflersalt
1 min.
Kogte kartofler

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne grundigt under vand. 

Kom kartoflerne i vandet (det behøver ikke at koge), og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min længere, før du hælder vandet fra. 

rosenkålsavoykål testrødt æbleolivenolie, ekstra jomfrusort pebercitron
5 min.
Grøntsagerne

Skær roden fra rosenkålene, og skyl dem grundigt sammen med savojkålen og æblet. Pil rosenkålene ud i blade, og skær eller flæk dem i halve. Pil ligeledes bladene fra stokken på savojkålen, og skær bladene i mundrette stykker. 

Varm en pande op ved høj varme. Når den er rygende varm, steges kålene i 1 spsk. olie pr. person i ca. 3 min under omrøring. Smages til med salt, peber og halvdelen af citronsaften. Vend æblet, skåret i tern, sammen med kålene lige før servering. 

20 min.
Ostesovsen

Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris. 

Tilsæt 1 spsk. olie og ½ spsk. mel pr. person og rør rundt i 1 min. Hæld ca. ½ dl vand pr. person i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper. Skru helt ned for blusset, riv osten i sovsen, og smag til med salt.

rødspættefiletrasp
25 min.
Fisken

Varm en pande op ved høj varme. 

Pres resten af citronsaften henover fisken, og vend den i raspen. Steg fisken i 1 spsk. olie pr. person i ca. 1 min. på hver side, og krydr med salt. 

 

30 min.
Anretning

Servér de varme kartofler med fisk, kål og ostesovsen. 

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?