Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne grundigt under vand.
Kom kartoflerne i vandet (det behøver ikke at koge), og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min længere, før du hælder vandet fra.
Skær roden fra rosenkålene, og skyl dem grundigt sammen med savojkålen og æblet. Pil rosenkålene ud i blade, og skær eller flæk dem i halve. Pil ligeledes bladene fra stokken på savojkålen, og skær bladene i mundrette stykker.
Varm en pande op ved høj varme. Når den er rygende varm, steges kålene i 1 spsk. olie pr. person i ca. 3 min under omrøring. Smages til med salt, peber og halvdelen af citronsaften. Vend æblet, skåret i tern, sammen med kålene lige før servering.
Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris.
Tilsæt 1 spsk. olie og ½ spsk. mel pr. person og rør rundt i 1 min. Hæld ca. ½ dl vand pr. person i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper. Skru helt ned for blusset, riv osten i sovsen, og smag til med salt.
Varm en pande op ved høj varme.
Pres resten af citronsaften henover fisken, og vend den i raspen. Steg fisken i 1 spsk. olie pr. person i ca. 1 min. på hver side, og krydr med salt.
Servér de varme kartofler med fisk, kål og ostesovsen.
Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.
Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.
Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.
Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.
Kundekommentarer ()