0
Pankostegt sej med fritter, remoulade og råkostsalat

Pankostegt sej med fritter, remoulade og råkostsalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

pommes frites
1 min.
Fritter

Kom fritterne på en bradepande med bagepapir, og steg dem gyldne og sprøde i en 225 grader forvarmet ovn.

gulerodrosinerappelsin
2 min.
Råkostsalat

Skræl gulerødderne, og riv dem på et rivejern. Kom de revne gulerødder og rosiner i en skål. Drys med lidt fint salt og masser/knug det ind i gulerødderne. Pres saften fra appelsin, og hæld den over. Vend godt rundt. 

mayonnaiseremoulade
5 min.
Remoulade:

Man kan røre mayo og remoulade sammen. Ellers kan man spise det hver for sig. 

mørksejfilet uden skindpanko rasp
10 min.
Fisk

Del fisken i portionsstykker, og krydr dem med salt og peber. Vend stykkerne først i mel, så i sammenpisket æg og til sidst i panko. Sørg for at trykke raspen godt fast. Steg på en pande i halvt smør/halvt olie, eller friter i en gryde/friture i ren olie. Krydr med salt.

citron
20 min.
Anretning

Som vist på billedet serveret med citronbåde. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?