Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom fritterne på en bradepande med bagepapir, og steg dem gyldne og sprøde i en 225 grader forvarmet ovn.
Skræl gulerødderne, og riv dem på et rivejern. Kom de revne gulerødder og rosiner i en skål. Drys med lidt fint salt og masser/knug det ind i gulerødderne. Pres saften fra appelsin, og hæld den over. Vend godt rundt.
Rør mayo og piccalilly sammen.
Del fisken i portionsstykker, og krydr dem med salt og peber. Vend stykkerne først i mel, så i sammenpisket æg og til sidst i panko. Sørg for at trykke raspen godt fast. Steg på en pande i halvt smør/halvt olie, eller friter i en gryde/friture i ren olie. Krydr med salt.
Som vist på billedet serveret med citronbåde.
Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper. Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.
Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.
Kundekommentarer ()