0
Frisk thaisalat med lynstegt gråand, squash, ristede peanuts og cherrytomater

Frisk thaisalat med lynstegt gråand, squash, ristede peanuts og cherrytomater

Hovedingrediens:
Vildt
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
Gråand brystfiletsalt
1 min.
Kødet

Krydr kødet med salt, og gem det til senere.

squashtomater på stilk, fx cherry, blomme eller cocktaillimehvidløg
3 min.
Forberedelse af grøntsager

Pil hvidløg og skyl grøntsagerne.

Halvér hvidløg og tomater, og skær halvdelen af limefrugten i både.

Skær squashen i tynde strimler. Det nemmeste er at bruge et mandolinjern eller en tyndskræller til at skære på den lange led og efterfølgende i den tværgående led. Alternativt kan man hakke squashen løst i hånden ved at hakke dybt ned i frugten og efterfølgende skære langs med i den tværgående retning.

nudler
15 min.
Nudlerne

Kog nudlerne som angivet på pakken. Skyl dem efterfølgende i koldt vand, så de ikke klistrer sammen.

nam pla (fiskesauce)peanuts
20 min.
Salaten

Blødgør 1 tsk. sukker pr. person i 1 tsk. kogende vand i en morter (helst med god plads i. Har man ikke en morter, kan man i stedet bruge en stor skål og en ske og samtidig bruge lidt vold). Tilsæt hvidløget, og slå lidt på det, indtil du får en grov mos.

Tilsæt limebådene, og slå lidt videre, så de frigiver smag. Tilsæt squashen og mort, så det hele får et par slag. Rør derefter rundt med en ske, og pres det resterende limesaft i sammen med fiskesaucen. Rør godt rundt.

Lige før servering tilsættes peanuts og tomater, der mortes lidt, før retten smages til med evt. lidt ekstra limesaft eller fiskesauce. Anrettes i et fad.

30 min.
Kødet

Steg brystet ved høj varme i lidt olie i 1-2 min. på hver side. Krydr med salt og peber. Lad det hvile, og skær det i tynde skiver lige før servering.

40 min.
Anretning

Servér salaten med kødet og nudlerne.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.