0
Linguine med bagt ratatouille, ricotta og basilikum

Linguine med bagt ratatouille, ricotta og basilikum

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

gulerodløgauberginerød peberfrugttomaterherbes de Provence
1 min.
Hak grøntsagerne

Forvarm ovnen til 200 grader. 

Skær gulerod, løg, aubergine, rød peberfrugt og tomater i grove stykker og spred dem ud på et stort ildfast fad.

Krydr godt med salt, peber, krydderiblandingen og 1 spsk. olie pr. person.

Vend det hele godt rundt, og bag i ca. 20 min., indtil grøntsagerne er blevet møre og har fået godt med farve.

frisk ricotta
15 min.
Krydr ricottaen

Kom ricottaen i en skål, og krydr den med salt og peber.

linguine pasta
20 min.
Kog pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken.

basilikum
30 min.
Anretning

Overfør pastaen (gem kogevandet) til fadet med grøntsager, og vend det hele godt rundt i et par min. Hæld evt. lidt kogevand i retten, så der er sovs omkring pastaen.

Smag til med salt og peber.

Anret klumper af ricotta og basilikumblade henover.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Herbes de Provence indeholder:

  • Rosmarin
  • timian
  • oregano
  • sar
  • bønneurt
  • basilikum
  • laurbærblade. 

Herbes de Provence er en klassisk blanding af krydderurter der anvendes på tværs af lande ved Middelhavet. Det er ofte brugt i supper, gryderetter eller til fiskeretter, såsom bouillabaisse. Herbes de Provence opstod i Provence-regionen i Frankrig, men dens mangfoldige smag har gjort den til en byggesten i mange køkkener. 

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.