
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Skær gulerod, løg, aubergine, rød peberfrugt og tomater i grove stykker og spred dem ud på et stort ildfast fad.
Krydr godt med salt, peber, krydderiblandingen og 1 spsk. olie pr. person.
Vend det hele godt rundt, og bag i ca. 20 min., indtil grøntsagerne er blevet møre og har fået godt med farve.
Kom ricottaen i en skål, og krydr den med salt og peber.
Kog pastaen som angivet på pakken.
Overfør pastaen (gem kogevandet) til fadet med grøntsager, og vend det hele godt rundt i et par min. Hæld evt. lidt kogevand i retten, så der er sovs omkring pastaen.
Smag til med salt og peber.
Anret klumper af ricotta og basilikumblade henover.
Herbes de Provence er en klassisk blanding af krydderurter der anvendes på tværs af lande ved Middelhavet. Det er ofte brugt i supper, gryderetter eller til fiskeretter, såsom bouillabaisse. Herbes de Provence opstod i Provence-regionen i Frankrig, men dens mangfoldige smag har gjort den til en byggesten i mange køkkener.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften