Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Skær gulerod, løg, aubergine, rød peberfrugt og tomater i grove stykker og spred dem ud på et stort ildfast fad.
Krydr godt med salt, peber, krydderiblandingen og 1 spsk. olie pr. person.
Vend det hele godt rundt, og bag i ca. 20 min., indtil grøntsagerne er blevet møre og har fået godt med farve.
Kom ricottaen i en skål, og krydr den med salt og peber.
Kog pastaen som angivet på pakken.
Overfør pastaen (gem kogevandet) til fadet med grøntsager, og vend det hele godt rundt i et par min. Hæld evt. lidt kogevand i retten, så der er sovs omkring pastaen.
Smag til med salt og peber.
Anret klumper af ricotta og basilikumblade henover.
Herbes de Provence er en klassisk blanding af krydderurter der anvendes på tværs af lande ved Middelhavet. Det er ofte brugt i supper, gryderetter eller til fiskeretter, såsom bouillabaisse. Herbes de Provence opstod i Provence-regionen i Frankrig, men dens mangfoldige smag har gjort den til en byggesten i mange køkkener.
Kundekommentarer ()